Diös säljer sitt bestånd i Ljusdal

17 april 2018

Diös Fastigheter avyttrar fyra fastigheter i Ljusdal om totalt cirka 24 000 kvm, vilket motsvarar Diös hela bestånd på orten. Köpare är Ljusdal Fastigheter AB, som ägs av Christer och Stefan Henriksson samt Magnus Fernqvist. Tillträde har nyligen skett.

I Ljusdals enda galleria finns bl a 1 000 kvm som Ljusdal Fastigheter vill förädla. Bild: Diös Fastigheter AB

De avyttrade fastigheterna omfattar i huvudsak ytor för handel, kontor, logistik och industri. I försäljningen ingår även Citygallerian i centrum. Bland hyresgästerna finns Knappens Prefab, DHL Express, Byggfakta och Arbetsförmedlingen. Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling på Diös fastigheter säger i en kommentar att Diös säljer sina fastigheter i Ljusdal för att koncentrera sitt bestånd ytterligare till sina tio tillväxtstäder. Han tillägger: 

- De nya ägarnas utvecklingsambition för fastigheterna är helt rätt för orten.

Aktivt näringsliv i Ljusdal

- Vi har under en längre period analyserat och letat efter mindre och medelstora kommuner med ett aktivt näringsliv, som uppmuntrar entreprenörskap och företagande. I Ljusdal, med en befolkning på 19 000 personer, finns 2 500 företag registrerade, vilket gör Ljusdal till en av landets mest företagstäta kommuner, säger Magnus Fernqvist, delägare, Ljusdal Fastigheter.

Magnus Fernqvist tillägger att Ljusdal är en satsande kommun vad gäller företagande och entreprenörskap.

- Vi har blivit otroligt välkomnade, trots att vi är Stockholmare, skrattar han.

Stor vakans i sommar

En av de fyra fastigheterna Ljusdal Fastigheter förvärvat är Citygallerian, Ljusdals enda galleria.

- I gallerian kan vi förädla en yta i källaren till ca 1 000 kvm med ingång från gatuplan. Vi har också i gallerian en mindre butikslokal om 132 kvm som är vakant. Dialog förs med flera intressenter om den men i dagsläget är även den vakant, säger Magnus Fernqvist.

Ytterligare vakanser

Magnus Fernqvist berättar att Ljusdal Fastigheter idag har några vakanser och säger att det är kul att ha ytor att jobba med.

- I Norrkämsta, där vårt Företagscentrum är beläget, kommer vi i sommar att kunna erbjuda attraktiva produktions- och logistiklokaler på 2 652 kvm. I Norrkämsta kan vi även erbjuda mindre kontor och lager från 147 kvm och uppåt.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.