”Det är servicen som sticker ut”

28 april 2020

United Spaces har varit en aktör på marknaden i 20 år och har hjälpt företag att växa lika länge. I dag består deras community av 1 000-tals medlemmar utspridda i Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda. Och snart även i Uppsala. I Göteborg hittar man United Spaces på Östra Hamngatan och snart även på Lindholmen. Här sitter över 300 medlemmar i läckra lokaler men snygga kontor i all ära - det är gemenskapen och servicen vi levererar som sticker ut, menar marknadschef Karl Garberg.

Foto: United Spaces

Hur ser United Spaces erbjudande ut i Göteborg?

- United Spaces på Östra Hamngatan i Göteborg erbjuder coworking och kontor för företag som vill växa. Idag har vi fler än 300 medlemmar på Östra Hamngatan, från enmansföretag till storföretag som H&M och Microsoft. Allt för att skapa en så bra dynamik bland medlemmarna som möjligt. Vi erbjuder olika typer av kontorslösningar, allt från loungeplatser till egna kontor, beroende på behov och storlek på respektive företag. Det är inte heller ovanligt att vi skräddarsyr lösningar där våra medlemmar kombinerar flera olika lösningar. I takt med att Göteborg växer så kommer vi även öppna upp flera kontor i Göteborg, näst på tur är på Lindholmen där vi öppnar i början av 2021 i Geelys storsatsande projekt. 

Vilka synergieffekter/fördelar får man som kund hos er?

- Utöver de självklara fördelarna med medlemskapet: ett premiumkontor i bästa läge med all tänkbar service, så är vår gemenskap det man vill åt främst. Vi har som sagt 100-tals företag och 1 000-tals medlemmar som är nyfikna på att lära känna varandra och det är en väldigt värdefull kontext att finna sig i som småföretagare. Dessutom gör vi en storsatsning på föreläsningar och seminarium för våra medlemmar som vi vet är väldigt uppskattade. Tillgången till kontor både i Stockholm, Malmö, Arlanda, och snart även Uppsala, är också en stor fördel och något som många medlemmar utnyttjar.


Vad är era kunder mest nöjda med?

- Snygga kontor i all ära, men servicen som vi erbjuder och levererar i Göteborg såväl som Malmö, Stockholm och Arlanda är det som sticker ut. Göteborgsteamet, med Eva Nilsson i spetsen, är otroligt uppskattade för det jobb och den dedikation de lägger ned på våra medlemmar varje dag.

Varför har coworking blivit så populärt?

- Det är små och medelstora företag som driver Sveriges tillväxt. Och trenden med att driva eget ökar stadigt, gig-ekonomin är en effekt av detta, vilket ökar storleken på målgruppen för denna typen av lösningar. Förutom att målgruppen ökar har också sättet vi arbetar på förändrats. Idag är man mer mobil och behöver bara en laptop, som man kan arbeta från när och var som helst, vilket gör att traditionella kontor blir mindre nödvändigt för många. Det senaste trenden vi ser i branschen är att även större företag väljer att ansluta sig till coworking. På United Spaces har vi medlemmar  med över 100 anställda. Det är ett nytt fenomen och något jag tror vi kommer se mer av de närmaste åren.