De växer hos Wihlborgs

23 april 2024

Murrelektronik har en god tillväxt och utökar sina nuvarande lokaler för det svenska huvudkontoret på Kroksabeln 12 på Berga med 1 900 kvm.

Bild: Wihlborgs Fastigheter
Bild: Wihlborgs Fastigheter

Murrelektronik har varit hyresgäst hos Wihlborgs sedan 2007 med placering i hjärtat av Berga industriområde. Det nya avtalet omfattar närmare 4 000 kvm och innebär en utökning av ytorna med 1 900 kvm fördelat på kontor respektive lager/produktion. Tillträdet av de nya lokalerna sker i två etapper, september 2024 och februari 2025.

Murrelektronik är en global ledare inom decentraliserade automationslösningar med både utveckling, tillverkning och distribution, med över 3 500 anställda i 50 länder.

- Vi arbetar för att skapa hållbara automationslösningar och vi ser ett mervärde i att växa lokalt långsiktigt tillsammans med partners som Wihlborgs, säger Johan Oscarsson, vd på Murrelektronik.

- Det är roligt när hyresgäster vi haft länge hos oss kan växa och utvecklas inom vårt bestånd och det ska bli spännande att fortsätta följa Murrelektroniks framgångar. En tidigare padelhall i fastigheten blir nu en modern och funktionell lager- och produktionshall, vilket visar på vår förmåga att ställa om efter nya behov, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs. Bild: Wihlborgs Fastigheter

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.