De väljer Norra Station

12 januari 2021

Bland över 50 lokalförslag föll valet på Humlegårdens utvecklingsprojekt Norra Station i Hagastaden när Post- och telestyrelsen sökte nytt kontor. Det sexåriga avtalet avser lokaler om cirka 5 700 kvm. Inflyttning sker 1 december 2021.

Norra station.jpg
Bild: Humlegården

Post- och telestyrelsen hyr lokaler om cirka 5 700 kvm på Hälsingegatan 38 i kvarteret Härden 15. Fastigheten är en del av Norra Station, Humlegårdens stora utvecklingsprojekt beläget mitt i mötet mellan Vasastaden och Hagastaden. Här genomgår ett befintligt kvarter en spännande och omfattande utveckling, med målsättningen att skapa en ny nod i området. Intresset för platsen är stort. Norra Station har en total uthyrningsbar yta om cirka 18 000 kvm och genom tidigare uthyrningar under året är nu omkring 11 000 kvm uthyrda. Flera dialoger med intressenter pågår.

Här möts man idag av urbana stadskvarter som tydligt visar att stadsdelen blivit den utvidgning av Stockholms innerstad som man strävat efter

– Vi har valt att ta ett helhetsgrepp om kvarteret, med ambitionen att skapa en ny nod i området. Läget är utmärkt, precis i mötet mellan Vasastaden och det framväxande Hagastaden. Det skapar en naturlig dynamik och gör platsen intressant. Här möts man idag av urbana stadskvarter som tydligt visar att stadsdelen blivit den utvidgning av Stockholms innerstad som man strävat efter, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården.

Ska stödja nytt arbetssätt och främja samarbete

Post- och telestyrelsen (PTS) är den myndighet i Sverige som ansvarar för bevakningen av elektronisk kommunikation och post. Myndigheten hade flera krav när de sökte lokaler i Stockholm. Närhet till Centralstationen och spårbunden kollektivtrafik, ett kontor som ska stödja verksamhetens nya arbetssätt, främja samarbete och stärka gemenskapen. Myndigheten har även höga krav på flexibilitet och sökte lokaler som kan förändras i takt med att verksamhetens behov utvecklas.

– Vi är mycket glada över att få välkomna PTS till Norra Station. Konkurrensen har varit hård och vi ser uthyrningen som ett tydligt kvitto på platsens attraktivitet och att vi träffat rätt i vår ambitionsnivå. Norra Station utvecklas för att möta moderna arbetssätt och framtidens krav på föränderlighet, flexibilitet och ett intressant sammanhang. Kunderna efterfrågar hög service och effektiva ytor men även delningstjänster som innebär att kontoret sträcker sig bortom den egna lokalens väggar, säger Anneli Jansson.

Tenant & Partner har varit PTS rådgivare.

Om Norra Station

Humlegårdens satsning har fått namnet Norra Station, som syftar till läget längsmed Norra Stationsgatan och ambitionen att skapa en ny mötesplats. Här skapas skräddarsydda kontorslokaler som stöttar framtidens arbetssätt. Spännande alternativ för mat och dryck samt service som förenklar vardagen ska attrahera både de som arbetar och bor i området. Byggnaden certifieras enligt BREEAM-in Use, nivå Very Good och inflyttning sker under 2021. Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.