De väljer Ideon i Lund

19 mars 2024

Den Malmöbaserade libanesiska restaurangkedjan Laziza öppnar restaurang i Alfahuset (Studentkåren 2) på Ideon i Lund. Etableringen blir den första utanför Malmö och ett nytt inslag i serviceutbudet i det tech-intensiva området.

Bild: Björn Holmberg
Bild: Björn Holmberg

Restaurang Laziza har idag två restauranger i drift i Malmö city respektive Dockan och en som öppnar i slutet av 2025 i Wihlborgs fastighet Vista (Bläckhornet 1) i Hyllie. Efter att ha fått många propåer från Lund, i synnerhet från Ideonområdet där Laziza idag redan har många cateringkunder, gör företaget nu nästa steg i sin utvecklingsresa genom att etablera sig i en ny stad.

Restaurangen i Alfahuset öppnar i augusti 2024 och kommer att bli Lazizas största hittills med plats för 200 sittande gäster. Lokalerna kommer att genomgå en omfattande renovering och blir en markör för Lazizas nya identitet.

- Vi levererar redan idag till flera företag på Ideon och ser en stor efterfrågan på den mat vi erbjuder. Extra roligt är det att etablera sig i Lund som ligger i framkant på hållbarhetsområdet då vi håller på att växla upp vårt hållbarhetsarbete med egna odlingar och samarbete med lokala producenter. Etableringen blir lite av en omstart för oss då vi passar på att förtydliga och stärka vår identitet, säger Sadoo Iskandarani, grundare och kökschef på Laziza.

- Laziza blir något helt nytt för Ideon/Brunnshög där det rör sig en blandning av studenter, forskare, entreprenörer och medarbetare från stora tech-bolag. Bra lunchalternativ ska inte underskattas när det kommer till att behålla och utveckla en innovationsmiljö, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.