De utvecklar Merkurhuset

17 juni 2019

Merkurhuset på Skeppsbron har under flera decennier varit avskuret från staden men ska äntligen knytas ihop med Rosenlund. Det halva kvarteret ska bli helt när en ny byggnad uppförs mot Stora Badhusgatan och byggs ihop med det befintliga huset. Nu står det klart att reklamjätten Forsman & Bodenfors flyttar hit vilket betyder att Bygg-Göta och Platzer startar projektet.

Merkurhuset_webben.jpg
Merkurhuset, tidigare huvudkontor för rederiet Svenska Lloyd.

Den nya byggnaden ritas av Bornstein Lyckefors Arkitekter och kommer att bli en spännande kontrast till det 122 år gamla Merkurhuset, och bidrar till att göra Stora Badhusgatan till en huvudgata med stadskaraktär. Byggnationen ryms inom gällande detaljplan och påbörjades i juni. Förutom kontor kommer det nya huset även rymma en restaurang i bottenplan.

Sammanlagt kommer den nya byggnaden att innehålla cirka 5 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta, fördelat på åtta våningar. Efter uthyrningen till Forsman & Bodenfors AB om 3 350 kvm uppgår den aktuella uthyrningsgraden i projektet till drygt 60 procent i den nya byggnaden.

Vi är jätteglada att få vara med och utveckla Skeppsbron, och bidra till att förlänga stråket från Rosenlund via Esperantoplatsen vidare till Stora Badhusgatan.

- Vi är jätteglada att få vara med och utveckla Skeppsbron, och bidra till att förlänga stråket från Rosenlund via Esperantoplatsen vidare till Stora Badhusgatan, säger P-G Persson, vd på Platzer, i ett pressmeddelande. Att dessutom få göra det tillsammans med en så driven och engagerad hyresgäst gör det extra spännande.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.