De utvecklar Kista Bright

20 april 2022

I Kista strax utanför centrala Stockholm utvecklar nu Fastpartner moderna och flexibla ytor i Kista Bright som stöttar framtidens arbetssätt och främjar mötet mellan människor. ”Oavsett var man jobbar tillhör man en organisation och samhörigheten får man ihop på kontoret”, säger Fredrik Backlund, uthyrare på Fastpartner.

fastpartner.jpg
– Vi ska göra samma resa som många stora fastighetsbolag gör, att man styckar av och delar upp större ytor, konstaterar Fredrik Backlund, uthyrare på Fastpartner.

För drygt tio år sedan förvärvade Fastpartner fastigheterna på Finlandsgatan med vetskapen om att IT-jätten Microsoft på sikt skulle flytta därifrån. De var då den största kontorshyresgästen på plats och hyrde drygt 14 000 kvadratmeter. De stora ytorna finns kvar och Fastpartner har nu en spännande resa framför sig. 

Vill möta nya tidens arbetssätt

– Vi ska göra samma resa som många stora fastighetsbolag gör, att man styckar av och delar upp större ytor. De stora förhyrningarnas tid kanske inte är över men antalet intressenter på de större ytorna minskar. Det är få bolag som hyr 1 500 kvadratmeter och uppåt, merparten av ytorna ligger på 150-300 kvadratmeter, säger Fredrik Backlund, uthyrare på Fastpartner. 

Anpassar ytorna är precis det vi gör på Finlandsgatan. 

För att möta den nya tidens arbetssätt satsar Fastpartner bland annat på ett gym där hyresgästerna kan träna innan eller efter jobbet, samt annan service för att få livspusslet att gå ihop. 

– Trenden med flexibelt arbete påbörjades redan innan pandemin, jag har sett omställningen växa fram. Människor har så mycket på gång i livet och då måste man kunna få jobba hemma ibland, när man är i behov av det. Men man ska också kunna mötas på kontoret och utveckla bolaget. Oavsett var man jobbar tillhör man en organisation och samhörigheten får man ihop på kontoret, att man sedan inte ser varandra varje dag spelar liksom ingen roll. Men man behöver främja mötet, och det tror jag vi gör här på Finlandsgatan. Vi främjar mötet mellan människor. 


Fritt fram med anpassningar

Det finns flertalet lediga ytor på Finlandsgatan, allt från 100 kvadratmeter upp till 1 000. Vill man ha större än så går det bra att hyra flera sammanhängande våningsplan, och ytorna är fullt anpassningsbara. 

– Anpassar ytorna är precis det vi gör på Finlandsgatan. Det finns några olika befintliga kontor som kanske har något enstaka rum och resterande ytor är öppna, men då går det enkelt att bygga extra rum. Vi har samarbetspartners på byggsidan som iordningställer och gör hyresgästsanpassningarna så att hyresgästerna kommer trivas och så att lokaler ska kunna vara ett stöd för verksamheten. 

Kista har vuxit till att bli ett bra kontorsnav rent lägesmässigt, Akallas tunnelbanestation finns på ett par minuters promenadavstånd och till Arlanda och centrala Stockholm tar det bara 20 minuter. 

– Närheten till många platser är fantastisk! Vi är dock fullt medvetna om att Akalla och Kista har en negativ uppfattning utifrån säkerheten, men det är inte farligare här än på Östermalm. Tyvärr finns det mycket fördomar om området, säger Fredrik Backlund.

”Hjärtat i Stockholm”

Förutom närheten till många platser har Kista och Akalla vackra grönområden för de hyresgäster som vill promenera eller ta en löptur på lunchen. Fastpartner utvecklar, tillsammans med Stockholms stad, fram en detaljplan för att man i framtiden även ska kunna bo på Finlandsgatan och ha en närhet till jobbet. 

– Det finns en del restauranger i området, men vi vill kunna erbjuda ännu fler. Man ska kunna passa på och uträtta ärenden på lunchen. Vi har en resa att göra men det arbetet håller vi på med. Sedan kommer också Norra länken, då kommer man kunna ta sig från Akalla till både norr och söder om staden på ett smidigt sätt. Det blir hjärtat i Stockholm, avslutar Fredrik Backlund.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.