De utökar i Uppsala

19 december 2023

Vasakronan har tecknat ett hyresavtal med life science-konsultbolaget Pharmetheus som därmed lämnar sina lokaler i Uppsala Science Park för Vasakronans projekt Lumi i Södra city.

I centrala Uppsala pågår utvecklingen av en ny stadsdel med kontor, bostäder, mötesplatser och grönstråk, Södra city. Utvecklingen sker i nära samarbete med Uppsala Kommun och ambitionen är att binda samman de centrala delarna av staden i nord med Kungsängens bostadsområde i syd och skapa en ny koppling mellan Uppsala Resecentrum i öst och Fyrisån i väst.

Två av fastigheterna i Södra city, Juvelen och Magasin X, är redan på plats och snart är även den tredje, Lumi, klar för inflyttning. Lumi omfattar totalt 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på sju våningar varav merparten är kontor och laboratorium. Resterande delar utgörs av butiker och restauranger i gatuplan.

Det är sedan tidigare klart att medicinteknikbolaget Gyros Protein Technologies, Försäkringskassan och Tyréns blir hyresgäster i Lumi och nu får de alltså sällskap av ytterligare en, Pharmetheus.

- Pharmetheus har varit hyresgäster hos oss länge, vuxit med oss successivt och haft behov av att expandera i Uppsala Science Park under en längre tid men området är efterfrågat och uthyrningsgraden hög vilket har medfört sina begränsningar. Därför känns det roligt att nu kunna erbjuda Lumi istället, säger Jens Skoglund, chef Uppsala.

Pharmetheus flyttar in i Lumi i augusti 2024 och nu återstår endast 2 800 kvadratmeter kontor och labblokaler. Det ger en uthyrningsgrad om 82 procent för kontor.

- I Lumi får våra hyresgäster lokaler av absolut toppkvalitet, byggda med omsorg om både människa och miljö. Dessutom i ett läge som är svårslaget, säger Jens Skoglund.

Parallellt med uppförandet av Lumi pågår förberedande arbeten för nästa steg i den fortsatta utvecklingen av Södra city.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.