De tror på coworking

29 januari 2019

Allt fler konsumenter använder delningstjänster som Uber, Airbnb, Yepstr och Sunfleet. Det är enkelt, billigt och framförallt - klimatsmart. Castellum är ett av Sveriges största noterade fastighetsbolag med kontor och logistik som huvudfokus. Nu investerar man i framtiden och köper 100 procent av Nordens ledande coworkingbolag, United Spaces.

Göran Garberg och Henrik Saxborn tror att coworking kommer att förändra hela fastighetsbranschen.

Varje dag går 250 000 personer till jobbet i Castellums lokaler. I takt med urbanisering, klimatförändringar och digitalisering ändras våra beteenden och prioriteringar för hur vi väljer att leva våra liv. Ut skickas den linjära konsumtionen till förmån för den cirkulära. Tillgänglighet och flexibilitet är självklara krav på framtidens service. Det gäller också fastighetsbranschen.

Coworking, delade kontor, har redan gjort intåg i storstäderna och spås en urstark tillväxt kommande år. I centrala London och på Manhattan i New York utgör coworking redan 25-30 procent av nytecknade avtal på kontorsmarknaden.

Med Castellum som ny ägare får United Spaces det som krävs för att fortsätta utveckla Nordens mest attraktiva coworking-koncept.


- Coworking handlar om så mycket mer än snygga lokaler. Det är resurseffektivt för planeten och plånboken, men det handlar också om att bygga gemenskap mellan människor, oväntade möten och kreativitet. Jag är övertygad om att det här är en disruptiv affärsmodell som kommer att förändra hela kontorsmarknaden och ersätta dagens fasta kontorslösningar, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

United Spaces har nära 20 års erfarenhet inom coworking och erbjuder attraktiva lokaler i centrala lägen med flexibla uthyrningsformer. De senaste åren har United Spaces haft en tillväxt om cirka 40 procent per år. Idag förfogar bolaget över drygt 11 000 kvm kontorsyta i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt 2 700 kvm på Arlanda som öppnas under april 2019. Göran Garberg, som tillsammans med Lars Rydén, grundade United Spaces, kommer fortsatt att vara engagerad i verksamheten som senior rådgivare.

- Med Castellum som ny ägare får United Spaces det som krävs för att fortsätta utveckla Nordens mest attraktiva coworking-koncept. Castellum är en dedikerad ägare med höga ambitioner som vill ta greppet om framtidens sätt att arbeta med United Spaces som bas, säger Göran Garberg, grundare av United Spaces.

- Vi vill öppna ett flertal coworkingytor i Norden under 2019 och ser det här som ett självklart val både för enskilda personer och för större företag. Visionen är att våra medlemmar alltid ska ha kontor med service nära till hands, oavsett var i världen du vaknar upp just idag, säger Henrik Saxborn.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.