De släpper 30 nyheter

4 februari 2021

Götessons släpper över 30 nyheter i sitt sortiment och utökar sin produktflora i flera nya kategorier. “Vi öppnar dörrarna till något nytt och förverkligar visioner vi haft”, säger marknadschef Jessica Carlstein.

GÖtessons.jpg
Bilder: Götessons

Förra året var det 10 år sedan Götessons lanserade sin första skärm och för varje år har sortimentet utökats med nya smarta lösningar med fokus på ergonomi, akustik och flexibilitet. I år förverkligar man visionen om förvaringsmöbler med integrerad ljudabsorption, vägg- och takprodukter med neurodesign och mycket mer.

Gröna miljöer

Några av nyheterna i det akustiska sortimentet är Tiles moss, Wall moss nature och In The Grid nature, samtliga formgivna av neurodesignern Isabelle Sjövall.

Forskning visar att kontakt med naturen är en avgörande ingrediens för att leva ett mer hälsosamt och hållbart liv. 

- Visste du att gröna miljöer kan göra dig mindre stressad och mer kreativ? Forskning visar att kontakt med naturen är en avgörande ingrediens för att leva ett mer hälsosamt och hållbart liv. Idag tillbringar vi 90 procent av vår tid inomhus och de miljöer vi befinner oss i påverkar oss både psykologiskt och fysiologiskt. Att ta in naturen i inredningen kan därför ge stora fördelar. Ett exempel på det är naturliga material och naturens fraktaler som designen till “Nature” är inspirerad av. Det ger hjärnan en perfekt dos av både stimulans och vila och kan aktivera kroppens inre apotek. Studier visar att design som påminner om naturen kan ha både positiva restorativa hälsofrämjande effekter och även göra oss mer kreativa. Gröna inslag i kombination med en god ljudmiljö bidrar till ett mer hälsosamt och hållbart liv, berättar Isabelle Sjövall.

Mossprodukterna är tillverkade av handplockad skandinavisk mossa från Nordgröna.

Förvaring, ljudabsorbenter och rumsavdelare i ett

Moving Wall är en helt ny serie och produktkategori bestående av tre förvaringsmöbler tillika ljudabsorbenter och rumsavdelare: Media, Tower och Bridge. Kortsidorna har hyllplan och de är monterade på hjul för smidig förflyttning. På Media kan man enkelt montera upp en TV-skärm eller Sketch skrivtavla beroende på behovet. Den smarta designen tillåter alla kablar att dras inuti möblerna så att TV-skärm, lampor och eluttag kan monteras på ett stilrent sätt.

Vinyl och mönster 

Det textila sortimentet har reviderats och utökats på flera sätt till 2021. Den mönstrade textilien Jane från Audejas erbjuds till ett urval av Götessons bästsäljare bland sittmöbler och gör det enkelt att integrera dynamik i inredningen. Creek från Vescom är en vinyl som tidigare erbjudits på golvskärmen ScreenIT Health & Care och som 2021 även kan väljas på flera sittmöbler och skärmar; vinylen är ett utmärkt val för vård- och omsorgssektorn, skolor, väntrum och liknande faciliteter tack vare möjligheten att torka av med alkoholbaserat rengöringsmedel. Utöver Creek och Jane finns Omega, Pearl, Step och Blazer Lite bland textilnyheterna. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.