De profilerar sig i The Edge

27 februari 2019

Midroc fortsätter uthyrningen av kontorslokaler i fastigheten The Edge i Hyllie. Det senaste tillskottet till fastigheten är läkemedelsföretaget Besins Healthcare Nordics AB som tecknat ett femårigt avtal med Midroc.

Ytterligare en hyresgäst har tecknat sig för The Edge i Hyllie, kontorshuset som ska stå klart i sista kvartalet 2019. Det är Besins Healthcare som flyttar sitt nordiska kontor från Triangeln till Hyllie. De flyttar in i en 317 kvadratmeter stor kontorslokal, belägen i spetsen på fjärde våningen.

- Vi fastnade för arkitekturen och designen av The Edge, samtidigt passar byggnadens miljöprofil väldigt väl med vår företagsvision. Med vårt nya kontor vill vi spegla vårt varumärke genom att erbjuda ett tillgängligt, attraktivt och modernt arbetsklimat för våra medarbetare, säger Per-Olof Nilsson, vd Besins Healtcare Nordics AB.

Vi fastnade för arkitekturen och designen av The Edge, samtidigt passar byggnadens miljöprofil väldigt väl med vår företagsvision.


Besins Healthcares varumärke spelade central roll i valet av kontor där estetik, materialval och fönstrena från golv till tak bidrog till valet av The Edge. I spetsen av kontoret placeras köket, där det skapas en attraktiv arbetslounge med en unik miljö. Tillgängligheten till goda pendlingsmöjligheter i Hyllie påverkade även valet, då flera medarbetare pendlar från Danmark.

- Vi är oerhört glada att Besins Healthcare har valt att etablera sitt nordiska kontor i The Edge. Den starka profilen och servicekoncepten i The Edge tror vi passar Besins Healthcares verksamhet, säger Maria Ekström, affärschef på Midroc. Vi tycker det är extra roligt att verksamheter som attraheras av The Edge vill etablera sitt huvudkontor eller nordiska kontor där behovet av närhet till den internationella marknaden finns.

Kontoret i Hyllie erbjuder goda kommunikationsmöjligheter till såväl Köpenhamns flygplats som Malmö centralstation. I The Edge har hyresgäster tillgång till gemensamma konferensrum på entréplan, vilket ger mer yteffektiva kontorslösningar. De miljöriktiga lokalerna i The Edge är klassade som Miljöbyggnad silver.

Fakta om The Edge

Fastighetsutvecklare: Midroc

Arkitekt: Erik Giudice Architecture

Uthyrningsbar yta: ca 7 600 kvadratmeter. Total yta: 9 800 kvadratmeter. Varje våningsplan är 780 kvadratmeter stort.

Gemensam takterrass för fastighetens hyresgäster.

Miljöklass: Miljöbyggnad, nivå Silver.

Övriga hyresgäster i The Edge är: AddPro, Naprapatlandslaget och Givaudan.

Hyllie är ett av Malmös viktigaste utvecklingsområden. Fullt utbyggt kommer det att omfatta ca 12 000 bostäder och ca
15 000 arbetsplatser.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.