De lanserar The Dockworks

16 juni 2020

I början av juni lanserade Niam ett av Stockholms största kommande kontorsprojekt: The Dockworks. Niams nya kontorsbyggnad i Värtahamnen, med närhet både till city och natur/vatten, ska möta och tillfredsställa företags och organisationers nya kontorsbehov. Förutom ett utegym på taket, cykelparkeringar i mängder och ett gediget hållbarhetsarbete med miljöklassning, erbjuder The Dockworks även en publik takterrass med boulebanor, bar och restaurang. Byggstart beräknas ske i Q1 2021 med inflyttning hösten 2023.

Bild NIam.jpg
Bild: Niam

The Dockworks är en del av Värtahamnen. Miljöambitionerna för området är långtgående och år 2030 kommer en helt ny stadsdel ha vuxit fram i de gamla hamnkvarteren. Stadens mål är att Värtan ska bli en naturlig del av innerstaden. Niams vattennära projekt The Dockworks består av tre sammanbyggda huskroppar med våningsplan om 3 500 kvm och en total uthyrbar yta om 32 000 kvm. Niam har anlitat Cushman & Wakefield för uthyrningsuppdraget.

Projektet ligger på Hangövägen 25 och totalt i Värtahamnen, inklusive Niams intilliggande kontorsprojekt UNO där de första hyresgästerna tillträder den 1 juni, har Niam en volym på 65 000 kvm.

Fakta om The Dockworks

Total uthyrningsbar yta: 32 000 kvm

Parkering: 78 bilplatser plus över 550 st för cykel

Kommunikationer: T-bana Gärdet, buss 76 och buss 1 samt en kommande

båtpendlarangöring i Värtahamnen

Miljöcertifiering: Breeam In use Excellent

Arkitekter: Brunnberg & Forshed

Inflytt: Q3 2023

Läs mer här 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.