De hyllar hantverket

16 september 2021

Offecct och Lucy Kurrein har tidigare samarbetat kring soffan Lucy men satsar nu på Falabella. Något helt annat och en hyllning till hantverket.

offecct.jpg
Falabella by Lucy Kurrein. Bild: Offecct

Offecct och Lucy Kurrein har tidigare samarbetat kring soffan Lucy som är en generös och inbjudande modulsoffa med tillbehör som strömkällor och sidobord. Falabella är något helt annat; en liten, lätt och nätt pall av formpressad plywood, skulptural i sitt uttryck och enkel både att flytta med sig och att tycka om.

Även om produkten kan se självklar och enkel ut ställer den höga krav på producentens hantverkskompetens.

- Falabella är baserad på en formidé som jag burit med mig länge, ända sedan min studietid. Även om produkten kan se självklar och enkel ut ställer den höga krav på producentens hantverkskompetens. När Offecct bad mig göra en liten tillfällighetsmöbel var det äntligen möjligt för oss att göra verklighet av Falabella, säger Lucy Kurrein.

Hon har sedan ung ålder kombinerat passionen för konst och design med ett hästintresse, och som barn var det ofta hästar som tog form på hennes skissblock. Falabella bär spår av den personliga bakgrunden och namnet är lånat från världens minsta häst, som också sägs vara ovanligt vänlig och klok.


- Pallen har liknande egenskaper. Den är användarvänlig, vacker och lätt, och enkel att gilla. Och vid första anblicken vet du också det här är början på en långvarig relation, säger Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager på Offecct.

Lucy Kurrein

Lucy Kurrein började sin karriär genom ett stipendium (Art Foundation Diploma) vid Leeds College of Art and Design. Därefter fortsatte hon att studera formgivning för möbler vid Buckinghamshire University där hon tog examen 2007. Efter några år vid Matthew Hilton´s och Pearson Lloyds´ samt ”all British Royal Designers for Industry”, startade hon sin egen designstudio i London 2013. Samma år lanserade hon sin första soffa i samarbete med SCP. 2015 fick Lucy utmärkelsen ”Young Furniture Designer of the Year” av brittiska designmagasinet Homes and Gardens. Hon är just nu ansedd som en av de mest spännande unga formgivarna i Europa.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.