De har planer i Malmö

26 maj 2020

För närvarande hyr Domstolsverket nästan hela huset men när de flyttar till sin nya fastighet i Nyhamnen, som Castellum just nu bygger, startas ett utvecklingsarbete av Von Conow 57.

Saxborn_webben.jpg
Henrik Saxborn, vd på Castellum, om planerna i Malmö.

Förvärvet omfattar kontorsfastigheten Von Conow 57 på Själbodgatan 6-8 med en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 6 800 kvm.  Befintlig hyresgäst är statliga Domstolsverket som hyr 98% av den uthyrningsbara ytan.

- Vi är glada att få möjlighet att förvärva denna kontorsfastighet i centrala Malmö. Öresundsregionen är viktig för Castellum och våra största investeringar någonsin pågår just nu i Malmö genom två nybyggnationer med Domstolsverket och E.ON som hyresgäster. Förvärvet kompletterar dessa investeringar väldigt bra, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

Castellum uppför för närvarande Domstolsverkets nya fastighet i Nyhamnen och i samband med att de flyttar dit, vilket är beräknat till slutet av 2022, kommer ett utvecklingsarbete av fastigheten Von Conow 57 att påbörjas. Förvärvet innebär även att Castellum kan säkerställa en smidig flytt för Domstolsverket till de nya lokalerna som är under byggnation.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.