De expanderar i Linköping

10 maj 2022

Lundbergs Fastigheter fortsätter expandera i Linköping genom att förvärva fastigheten Gåvan 6. Fastigheten har en markareal om drygt 23 000 kvadratmeter och är belägen i ett område med stor utvecklingspotential. I samband med byggnationen av Ostlänken och ett nytt resecentrum förväntas området bli en viktig del i utvecklingen av staden.

Bild: Fredrik Schlyter
Bild: Fredrik Schlyter

Lundbergs Fastigheter har investerat stort i Linköping de senaste åren, inte minst genom satsningen på kontorsfastigheten LINK Business Center och nyproduktion av drygt 400 hyreslägenheter. Genom förvärvet av Gåvan 6 fortsätter bolaget sin tillväxtresa i staden.

Gåvan 6 är en logistikfastighet som fyller en viktig funktion i Linköpings och närliggande kommuners logistikflöde, med Postnord och SJ som största hyresgäster.

- Genom förvärvet av Gåvan flyttar vi fram vår position i Linköping ytterligare, säger Louise Lindh, VD för Lundbergs Fastigheter. Vi tror på Linköping och vill fortsätta vara med och utveckla staden. Den här fastigheten, med sitt fina läge och stora utvecklingspotential, ger oss förutsättningar för just det.

- Det känns väldigt roligt att den här affären har gått i lås, säger Christian Claesson, regionchef Öst Lundbergs Fastigheter. Med Gåvan 6 får vi en välfungerande fastighet som tillför ett stort värde för oss, både med nuvarande byggnader och verksamheter och genom framtida utvecklingspotential. Vårt fokus här och nu är att ta över fastigheten så smidigt som möjligt, lära känna våra hyresgäster och tillsammans med dem säkerställa att de har bästa möjliga förutsättningar att bedriva sin verksamhet, avslutar Christian.

Lundbergs Fastigheter tillträdde fastigheten den 25 april 2022.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.