De blev Årets Logistiketablering

17 februari 2021

Priset Årets Logistiketablering delas varje år ut av Intelligent Logistik. För 2020 var det e-handelsjätten Jollyroom som kammade hem titeln för den närmare 36 000 kvadratmeter stora anläggningen på Hisingen i Göteborg.

Jollyroom startades 2010 av vd Ole Sauar och har sedan dess växt sig allt större på marknaden. E-handelsföretaget har fokus på barn och baby, och har som mål att barnfamiljer ska kunna hitta allt man kan tänkas behöva. Den 36 000 kvadratmeter stora nybyggda logistikanläggningen på Hisingen byggdes av Castellum för att kunna möjliggöra ytterligare expansion for Jollyroom.

– Vi har arbetat hårt för att komma dit vi är idag med vår logistik och det är glädjande att även andra ser våra insatser. Vi är dock långt ifrån klara och har massa spännande projekt framöver.

Det nya mellangodslagret på Hisingen har förutom det nya huvudkontoret, även restaurang, personalgym och en outletbutik på 3 000 kvadratmeter med showroom för utvalda varumärken. Jollyroom har nu totalt drygt 75 000 kvadratmeter logistikyta vilket gör dem till Sveriges största e-handlare, ytmässigt. 

”Många har vant sig vid e-handel” 

I och med Coronapandemin har e-handeln ökat lavinartat, vilket har gjort att utvecklingen snabbats på med flera år på bara några månader. Detta ställer höga krav på såväl e-handelsaktörerna som de logistiska lösningarna.

– Det har varit en utmaning att hänga med i den farten som ökningen har skett med, men vi har ändå lyckats hantera det på ett bra sätt och jobbar nu mycket med projekt för att ytterligare höja vår kapacitet och öka vår kundnöjdhet genom att aktivt lyssna på våra kunders behov.

Att e-handeln skulle minska när pandemin når sitt slut är inte något som Cecilia Olsson ser som troligt, snarare tror hon att människor har vant sig vid bekvämligheten av att handla på nätet och vill fortsätta med det. 

– Vi ser inte att det kommer gå tillbaka till hur det vara före Corona, utan hoppas och tror att många nu vant sig vid e-handel och kommer fortsätta använda nätet för sina inköp.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.