Cybersäkerhetsaktör tar plats i centrala Falun

27 maj 2024

Nu är det klart att krypterings- och cybersäkerhetsaktören Tutus etablerar sig i centrala Falun. I början på juni flyttar bolaget in i ett modernt kontor på Nybrogatan, som fastighetsägaren Diös utvecklat i linje med Tutus arbetssätt och behov. Etableringen blir Tutus första utanför Stockholm.

Bild: Diös Fastigheter
Bild: Diös Fastigheter

Tutus är ett privatägt svenskt företag som sedan starten 1992 utvecklat högkvalitativa nätverkskrypteringslösningar åt militär, myndigheter och företag för användning i verksamheter som kräver hög nivå på säker kommunikation. Bolaget har sitt säte i Danderyd och beslutet att expandera med ett kontor i just Falun föranleds av att Falun med omnejd visat sig ha potential med rätt typ av kompetens. Kontoret blir ca 125 kvadratmeter stort och Diös och Tutus har tecknat ett treårigt grönt hyresavtal.

– Det är riktigt roligt att Tutus väljer att satsa i Falun och att vi får välkomna dem till oss. Tillsammans utformar vi det blivande kontoret till en ändamålsenlig och trivsam plats för de, till att börja med, fyra medarbetare som kommer att ha sin utgångspunkt här. Nu ser vi fram emot att lämna över nyckeln om ungefär en vecka, säger Maria Jälmestål, kommersiell förvaltare, Diös Falun.  

– Vi har ambitiösa tillväxtmål och har under en tid haft ögonen på Falun som lämplig plats för vår expansion. Som huvudleverantör av myndighetsgodkända och certifierade IT-säkerhetsprodukter är det många faktorer att ta hänsyn till i valet av ny lokal. När Diös presenterade kontorslösningen på Nybrogatan kände vi snabbt att vi hittat rätt, säger Alf Egnell, Operativ chef, Tutus.   

Diös och Tutus har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.  

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.