Coworking till Klara Omega

30 december 2020

Coworkingaktören IOFFICE Business center har tecknat ett hyresavtal för ett helt våningsplan, om cirka 2 000 kvadratmeter, i Klara Omega. Fastigheten är belägen mitt i city på Klara Norra Kyrkogata och ägs av LO. JLL har varit rådgivare vid uthyrningen.

KLara.jpg
Bild: JLL

IOFFICE kommer att etablera en ny coworkinganläggning i lokalerna som får entré från Kungsgatan 64. Anläggningen blir IOFFICE tredje och de har sedan tidigare verksamheter på Kungsgatan 37 och 60.

Uthyrning till IOFFICE och deras coworkingetablering är en viktig pusselbit för fastigheten och ett bra komplement till övriga hyresgäster i Klara Omega.

-Efterfrågan på coworking har ökat senaste åren och vi är väldigt glada över att vi nu kan öppna vår tredje anläggning i Klara Omega. Lokalerna passar vår verksamhet perfekt och vi ser fram emot att välkomna våra hyresgäster, säger Homan Tehrani, VD på IOFFICE.

Projekt ”Klara Omega” är en storsatsning från fastighetsägarens sida. I samarbete med JLL totalrenoveras och omvandlas cirka 7 000 kvadratmeter till ljusa och flexibla kontor i åtta plan. I samband med uthyrningen renoveras innergården och blir en trevlig utemiljö för hyresgästerna. Andra hyresgäster som har flyttat in i fastigheten är Karo Pharma, Kivra samt Tacton.

-Uthyrning till IOFFICE och deras coworkingetablering är en viktig pusselbit för fastigheten och ett bra komplement till övriga hyresgäster i Klara Omega, säger Frank Henriksson, VD Kungslagern (LO).

JLL har uppdraget att utveckla och hyra ut fastigheten, som ligger i attraktivt läge mellan Kungsgatan och Norra Bantorget, bara några minuters promenad från Centralstationen och Arlanda Express.

-Att vi hyr ut ytterligare 2 000 kvadratmeter i Klara Omega är givetvis glädjande och även ett kvitto på att vi gör rätt och skapar attraktiva kontor. Nu återstår endast två lokaler i fastigheten att hyra ut, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

Läs mer om projekt Klara Omega här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.