Coworking till Forskaren

23 juni 2022

Forskaren fylls med life science community genom The Parks nya satsning. Vectura Fastigheter och coworkingaktören The Park har slutit ett avtal om 2 530 kvm på plan två i Forskaren på Hagaplan 1. Inflyttning kommer att ske Q1 2024.

Forskaren_webben.jpg
Forskaren byggs i Hagastaden. Bild: Vectura Fastigheter

The Park kommer att fokusera på mångfald och att skapa samverkan mellan life science-aktörer i huset och med allmänheten. The Park kommer inom sin förhyrning etablera ca 270 arbetsplatser fördelat på öppna arbetsplatser och mindre kontorsrum för att skapa en variation och mångfald av bolag i Forskaren. Nyetableringen möjliggör fler möten inom hälsosektorn genom ett nytt community och en kreativ plats för samarbeten. Vectura som äger och driver projektet Forskaren ser satsningen som en möjlighet att attrahera talanger, studenter, forskare, scale up-bolag och få dem samverka med världsledande life science-bolag och tillsammans bidra till tillväxt och innovation.

The Parks idé som bygger på möten mellan människor är precis det som utgör visionen för Forskaren, få människor och verksamheter att mötas, samverka och växa tillsammans.

Forskaren kommer bli ett globalt nav för innovation mitt i hjärtat av Hagastaden där akademi, näringsliv, forskning och vård möts och samverkar. Inom husets runda väggar kommer The Park under Q1 2024 etablera sin tredje coworkingyta i Stockholm som också blir bolagets första nätverk med life science-profil. De kommer arbeta med att attrahera de bästa talangerna genom att bland annat anordna evenemang, bidra till lärande, personlig utveckling och skapa ett ekosystem för innovation och en stark kultur. Tillsammans med andra aktörer i huset som Urban Deli som och Tekniska museet i samarbete med Karolinska Institutet kommer Forskaren bli en välkomnande plats för alla. En destination som väcker nyfikenhet för vetenskaper som syftar till att förbättra liv och hälsa.

- Vi är otroligt glada över vårt inledda samarbete med The Park och hela konceptet som går linje med det vi sökt för Forskaren. The Parks idé som bygger på möten mellan människor är precis det som utgör visionen för Forskaren, få människor och verksamheter att mötas, samverka och växa tillsammans. The Park har, precis som vi, höga ambitioner och vill bidra till helheten i huset. Jag är övertygad om att Vectura tillsammans med The Park kommer kunna bidra till att Hagastaden blir ett av världens främsta områden för life science, säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef på Vectura.


- Vi är mycket glada och hedrade över detta samarbete och vi ser fram emot att välkomna nya och befintliga medlemmar till en fantastisk arbetsmiljö i Forskaren. Vi kommer erbjuda ett omfattande serviceutbud i en dynamisk miljö där nätverkande, hälsa och lärandet är en naturlig del under en arbetsdag, säger Helena Rex, VD på The Park.

Med ett noggrant designat koncept har The Park skapat ett självbärande ekosystem inom coworking som är inriktat på att främja utveckling och tillväxt i företag av alla storlekar. The Park erbjuder en arbetsplats som har allt under ett tak. En professionell relation, en digital produktion, ett inspirerande möte eller personlig service finns nära till hands. Det skapar rätt förutsättningar för en god psykisk hälsa och framgångsrikt hållbart företagande. På The Park skapas en hög flexibilitet och en dynamik, från start ups till större etablerade bolag.

- Vi ser nu fram emot att fortsätta utveckla det befintliga nätverket av närmare 1 500 medlemmar och vara med att bygga ett än starkare community inom life science, med nya spännande bolag och events på Forskaren och i Hagastaden, säger Micke Ahlström, grundaren av The Park.

Produktionen av Forskaren pågår och i nuläget är större delen av fasaden på plats. Huset förväntas stå klart för inflyttning vid årsskiftet 2023 - 2024.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.