Coworking space nr 10

21 april 2023

Hösten 2023 öppnar Helio sitt tionde coworking space, denna gång på Gamla Brogatan mitt i Stockholm City. Granne med restaurang Frantzén, Vetekatten och Sko Uno kommer Helio att fortsätta utveckla Klarakvarteren till en levande stadsdel med caféer, butiker och folkliv. På nya Helio kommer det finnas plats för över 300 medlemmar i mindre och större kontor, ett växtbaserat café och plats för träning och hälsa i entréplanet mot gågatan.

Helio.jpg
Helio öppnar på Gamla Brogatan. Bild: Helio

Lokalerna på Gamla Brogatan totalrenoveras just nu inför förvandlingen till ett nytt Helio. Det ritas och byggs en grönskande innergård med utegym, kontorsrum för företag mellan 2 och 20 personer, eventytor, mötesrum, podcast-studio, lounger och ett café med uteservering ute på gågatan. Helio tar också med sitt uppskattade hälso-erbjudande PUSH till Klarakvarteren med egen PT och både yoga och löpklubb. 

Att skapa kontor människor längtar till är mer relevant än någonsin efter pandemin, och vi är både stolta och glada över vårt nya samarbete med Axfast mitt i Stockholm City. 

- Att skapa kontor människor längtar till är mer relevant än någonsin efter pandemin, och vi är både stolta och glada över vårt nya samarbete med Axfast mitt i Stockholm City. Klarakvarteren med dess färgsprakande historia som både hem åt Bellman och Strindberg, rivningsprotesterna på 60-talet men även den svenska jeanshajpen på 70-talet är en perfekt plats för Helio att skapa framtidens kontor. Kvarteren är som en hemlig stad i staden, och vi ser fram emot att vara med och utveckla området till ett kreativt nav i Stockholm, säger Patrik Åström, VD på Helio.

Helio fortsätter sin tillväxtresa med denna tionde etablering och ser en fortsatt stark efterfrågan på flexibla kontor med rekordlåga vakanser i hela portföljen i både Stockholm och Malmö. Nyligen vann Helio även pris för ”Årets Community” bland Sveriges coworking-operatörer för sitt arbete med att skapa personliga kontor där inte bara arbetet är fokus, utan även hälsa, arkitektur och nätverk som en bärande del av vad en modern arbetsplats ska innehålla.

- Vi är fantastiskt glada att få med Helio som en del av Klarakvarteren. Deras förståelse för den nya tidens flexibla kontor och de spännande medlemmar de tar med sig, kommer att smitta av sig på hela kvarteret. Under de senaste åren har vi fortsatt att jobba för att skapa en personlig stadsdel med en unik mix av genuina butiker, restauranger och verksamheter – och Helio passar perfekt in i den mixen, säger Vida Farahvashi, Fastighetsutvecklare Axfast.


Patrik Åström, VD på Helio. Foto: Rebecka Rynefelt

Medlemmar kommer att kunna flytta in i Helio Klarakvarterens helt nyrenoverade lokaler under hösten 2023. Adressen är Gamla Brogatan 32 med rymliga kontor och lounger som vetter åt både Gamla Brogatan och Kungsgatan. Medlemmarna på Helio Klarakvarteren kommer att kunna jobba från alla andra Helio, i Malmö och Stockholm. I ett medlemskap på Helio så ingår eko-kaffe, frukost, tillgång till mötesrum & podcast-studio, yoga, medlemsaktiviteter, träning med PT och mycket annat. Ett medlemskap ger också tillträde till nätverk och event tillsammans av tusentals andra spännande bolag och medlemmar i Malmö och Stockholm.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.