Coworking på UMA Kungsbron

14 maj 2018

Bara två procent av svenskarna har använt en coworking-anläggning. Samtidigt visar statistiken att produktiviteten ökar när arbetsplatsen varieras. Coworking har tidigare främst riktat in sig på frilansare, startups och småföretagare men nyöppnade UMA Kungsbron är dedikerade att erbjuda en coworking-anläggning anpassad även för större företag.

UMA Kungsbron är Stockholms nyaste och modernaste coworking-anläggning, som riktat in sig på att hjälpa företag och anställda att arbeta smartare och effektivare. UMA drivs av det finska börsbolaget Technopolis Plc.


Våra kunders behov kommer alltid i första hand.

Keith Silverang, koncernchef på Technopolis

Koncept som möter krav

Konceptet är anpassat för att möta kraven som det moderna arbetslivet och företagsklimatet ställer. Det innebär ett centralt läge ett stenkast från centralstationen, högkvalitativ utrustning och tjänster, en aktivitetsbaserad arbetsmiljö med den perfekta blandningen av arbetsplatser i öppet kontorslandskap, privata kontor och ljudisolerade telefonbås. På UMA Kungsbron finns också moderna konferenslokaler med videomöjlighet, säker och snabb bredbandsuppkoppling, en loungeyta med premiumkaffe och en inredning med skandinavisk design.

– Technopolis har tillhandahållit delade arbetsytor ända sedan 1982 och vi vet vad företag värderar högst när det gäller arbetsmiljö. UMA Kunsgbron är utformat för att tillfredsställa kundbehoven med användarvänliga digitala lösningar för att göra arbetsdagen enklare. Våra kunders behov kommer alltid i första hand. Oavsett om det handlar om tillgänglighet dygnet runt med hjälp av en digital nyckel i vår app eller att boka catering eller konferensrum med ett enkelt tryck på mobilen, säger Keith Silverang, koncernchef på Technopolis.

UMA Kungsbron har en yta på 2 350 kvm innehållande 50 privata kontor, 90 hot desks och sju konferensrum.

Tillgång till tolv anläggningar

Som UMA-medlem har man tillgång till samtliga tolv coworking-anläggningar i sex länder, och kan nyttja en rad professionella tjänster. Till detta har Technopolis öronmärkt 30 miljoner euro för att bygga ett nätverk med 20 UMA-anläggningar i de största städerna i Skandinavien och Baltikum innan 2020 års slut. Förutom i Sverige expanderar företaget också i Danmark och öppnar en ny coworking-anläggning i centrala Köpenhamn redan i september.

– Vi är övertygade om att coworking är en smart lösning även för stora företag, exempelvis genom att använda anläggningarna som en förlängning eller ett komplement till huvudkontoret. I synnerhet är detta relevant för företag med kontor utanför centrum. Att kunna utnyttja det internationella UMA-nätverket och minska de fasta hyresavgifterna är några exempel på UMAs fördelar, förklarar Keith Silverang.

UMA Kungsbron invigs den 17 maj.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.