Coworking med wow-känsla

30 november 2022

Ett stenkast från Hyllie station, på den sista hörntomten bakom Quality Hotell, bygger just nu Peab sin fastighet The Corner. Wingårdhs arkitekter står bakom arkitekturen och har skapat en karaktäristisk fastighet med välvda panoramafönster och en böljande blå fasad. Enligt Wingårdhs ville man skapa något urbant och unikt som ger en wow-känsla. Ett perfekt läge för Genetors nästa etablering, menar Marie Willstrand, affärsutvecklare på Genetor Coworking.

Det stora intresset för Hyllie som stadsdel står sig och det finns flera anledningar till att många företag förlagt sina huvudkontor just här istället för inne i Malmö city. Hyllie når man enkelt med såväl cykel, bil och tåg och till Kastrup tar det endast 13 min. I Peabs kontorshus The Corner finns dessutom ett garage och i närområdet all form av service och utbud man behöver. Så varför Genetors nästa öppning blir just här är enkelt att förklara, menar Marie Willstrand, affärsutvecklare på Genetor.

–  Vi föll för fastighetens uttryck, de stora fönsterna i bottenplan och det utmärkta läget nära Hyllie Station och Emporia. Här har vi, tillsammans med Escandi, fått kmöjlighet att rita upp och inreda en fantastiskt lokal som lämnar avtryck. Vi vill också skapa wow-känsla, något som vi gör med en inredning i dova toner. Här möter exempelvis varma, bruna toner glödande mässing.

Många möjligheter

Genetor flyttar in på cirka 830 kvadratmeter på delar av gatuplan samt delar av plan 1, i det totalt 7 000 kvm stora kontorshuset. Hos Genetor kommer man som medlem kunna hyra egna kontorsrum, communtityrum eller en flexplats.

–  Vi erbjuder även klippkort för dem som sällan behöver vara på plats. Som medlem har man access till våra samtliga anläggningar och kan boka mötes- och konferensrum via appen på alla ställen, förklarar Rebecka Finné, verksamhetsansvarig för Genetor i Malmö. Även om många av våra medlemmar ofta har en av våra anläggning som bas är det väldigt uppskattat att man kan kila inom en av våra andra anläggningar för en dag eller kanske bara för ett möte.


Läge och flexibilitet viktigt

Genetor har medvetet valt att etablera sig på riktigt bra adresser, nära kommunikationer. Ett bra läge är alltid rätt.

–  Jag har jobbat en del i Hyllie och vet hur mycket det blåser där ute, skrattar Marie Willstrand. Därför är läget extra viktigt, så man snabbt når kommunikationer, service och restauranger.

Även flexibilitet är en viktig parameter.

–  Vi ser en tydlig förändring i mindset, framförallt hos större företag, konstaterar Rebecka Finné. Idag vet företag att de, för att kunna behålla och attrahera personal, måste erbjuda en viss flexibilitet. Det kan både innebära möjligheten att få jobba hemifrån men också att kunna erbjudas en arbetsplats/hub närmare hemmet. Många företag har också förstått att coworking inte alls behöver bli en dyrare lösning i slutändan. Allt som faktiskt ingår i vår avgift, som exempelvis städning, wifi, fastighetsskatt, reception, leasingavtal på skrivare och kaffemaskiner, gör att företag i vissa fall kanske till och med kan spara pengar.

Inflyttning nästa år

Genetor i Hyllie öppnar upp nästan samtidigt som Genetor i Lund så man har bråda dagar framför sig. Det är mycket som ska hinnas klart innan öppningen som planeras till Q2 2023.

–  Inte minst ska vi fylla våra lokaler med spännande företag och trevliga människor. Vi har på relativt kort tid lyckats få full beläggning på vår stora anläggning på Helsingborg C och på Malmö C. Vi är trygga med att vi har en eftertraktad produkt och att vi levererar en fin tjänst, så nu är fokus på att få företag att hitta till oss, säger Rebecka Finné avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.