COWI till Platinan

19 november 2019

Avtalet innebär att COWI flyttar sitt svenska huvudkontor från Skärgårdsgatan 1 i fiskhamnen i Göteborg till Platinan i Lilla Bommen. Platinan har nu, redan två år före projektavslut, nått en uthyrningsgrad om 67 procent.

Bilder: Vasakronan

I Lilla Bommen, 200 meter från Västlänkens nya uppgång, med direkt påfart till E45 och gångavstånd till Nils Ericsonterminalen med lokal-, region- och fjärrbussar samt Göteborgs Centralstation uppför Vasakronan Platinan.

Efterfrågan på den typ av toppmoderna lokaler och den miljö vi erbjuder i Platinan är hög.

Fastigheten omfattar totalt 60 000 kvadratmeter kontor, Arena (Vasakronans egen coworking-satsning), restaurang och redan vid projektstart var det klart att Scandic hyr 25 000 kvadratmeter. Sedan dess har även Wistrand Advokatbyrå och KPMG tecknat avtal.


Nu är det klart att även COWI etablerar sig i Platinan. Förhyrningen omfattar totalt 6 500 kvadratmeter fördelat på hela plan nio och halva plan 10. Inflyttning sker den 1 mars 2022.

- Efterfrågan på den typ av toppmoderna lokaler och den miljö vi erbjuder i Platinan är hög. Många ser även läget som framåtriktat. Lilla Bommen är under stark utveckling vilket naturligtvis är intressant. COWI är dessutom hyresgäster hos Vasakronan sedan tidigare och hyr både i Solna Strand och i projektfastigheten Priorn i Malmö. Det gör att den här uthyrningen känns lite extra speciell, säger Kristina Pettersson Post, regionchef Göteborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.