Citycon storsäljer stadsdelscentrum

5 mars 2021

På en utmanande marknad har Citycon genomfört en försäljning av tre stadsdelscentrum för cirka 1,5 miljarder kronor. De tre stadsdelscentrum som ingår i affären är belägna i Fruängen, Högdalen och Tumba. JLL har varit rådgivare till Citycon. Köpare av centrumportföljen är Niam.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

Det är tre väletablerade stadsdelscentrum med stort inslag av livsmedel och ärendehandel vilket inneburit en positiv försäljningsutveckling även under 2020. Den totala arean uppgår till cirka 60 000 kvadratmeter. Förutom de befintliga ytorna finns en utvecklingsmöjlighet i form av butiksmix och serviceinslag samt möjligheten att förtäta och utveckla genom till exempel nya bostäder, något som passar väl för portföljen med sitt starka kollektivtrafikläge.

-I en transaktionsmiljö med generellt svagt intresse för handel har det varit fantastiskt roligt att få jobba med en portfölj stadsdelscentrum som både uppvisar en så tydlig utvecklingspotential och en stabilitet i omsättning under den omvälvande period som detaljhandeln går igenom, säger Daniel Anderbring, Head of Capital Markets Sverige på JLL.

-Många stadsdels- och förortscentrum har klarat sig bra under pandemin. Likaså har många externa handelsplatser hållit upp såväl omsättning som uthyrningsgrad väl under 2020. Denna transaktion visar att även investerarna tror på dessa typer av tillgångar långsiktigt, säger Thomas Persson, Head of Capital Markets Nordics på JLL.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.