Catena vill utveckla logistikfastighet

5 januari 2018

2016 byggde Catena en fastighet på 9 000 kvadratmeter i Logistic Park Nässjö. Nu vill man bygga ytterligare en fastighet på 14 000 kvadratmeter.

Catena i Nässjö.jpg
Catena hoppas kunna uppföra en logistikfastighet i Logistic park Nässjö. Illustration: Catena

Fastighetsbolaget Catena hoppas kunna uppföra en logistikfastighet i Logistic Park Nässjö, även känt som Gamlarps Industriområde. Catena  har sedan tidigare två fastigheter i området, en på 24 000 kvm där Intersport har sitt centrallager samt en på 9 000 kvm där Höglands Logistik finns med sina tjänster inom transport- och 3PL-lösningar. Den nya fastigheten vill man bygga bredvid Höglands Logistik. Nicklas Schmidt, affärsutvecklare vid Catena, tror starkt på läget.

– Nässjö är en väletablerad logistikpunkt i Sverige. Vi ser ett behov av logistikfastigheter och eftersom Logistic Park Nässjö har ett otroligt bra läge vill vi satsa på en till byggnad där, säger han.

Bra läge

Precis intill Logistic Park Nässjö går riksväg 40/31 och stambanan. Dessutom ligger en av Sveriges största kombiterminaler i området och bredvid stambanan ligger Postnord med verksamhet inom brevsortering och åkeri. Postnord utvecklar just nu sitt tjänsteutbud i Nässjö genom att investera i en paketsorteringsmaskin för ”klump” upp till tre kilo. Med Höglands Logistik tillfördes tjänster i området som splitpoint nära kombiterminalen samt crossdocking med järnvägen.

Anpassning av lokalytan

Inflyttning i den tilltänkta fastigheten sker 12–15 månader efter kontraktskrivning. Catena söker just nu efter en eller flera hyresgäster.

– Om man inte har behov av 14 000 kvadratmeter kan vi dela upp den så att man får så mycket yta som man behöver. Det är en av de stora fördelarna med nya fastigheter. Man har ingen onödig yta utan man nyttjar lokalerna fullt ut, säger Nicklas Schmidt.

Det är inte bara storleken som anpassas efter verksamheten, utan även mycket annat, fortsätter Nicklas.

- Vi lyssnar på företagets behov och tillgodoser så långt som det är möjligt. Man kommer att kunna påverka bland annat takhöjd, antal portar, kontor och konferensrum, avslutar han.Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.