Castellum vill bli klimatneutrala

22 januari 2020

Fastighetsbolaget Castellum kommer till 2025 att bygga upp emot 100 solcellsanläggningar på sina byggnader.

Castellum sol - puff.jpg
Foto: Castellum och Pixabay

Satsningen går under namnet ”100 på sol” och kommer enligt fastighetsbolaget Castellum att bli en av de största satsningarna på solceller i hela Norden. Castellum har som mål att till 2030 bli 100 procent klimatneutrala vad gäller den egna verksamheten. 

- Vi måste alla bidra till att bekämpa klimatkrisen. Fastigheter är idag en av de största utsläpparna av koldioxid. Därför har vi i branschen ett särskilt ansvar. Solceller är ett effektivt sätt för oss att gå mot en klimatneutral verksamhet. Solel står idag för en försvinnande liten del av Sveriges elproduktion. I Tyskland utgör solel hela 8 procent av den totala elproduktionen. Det finns ingen anledning att Sverige ska släpa efter på det sättet. Idag är Castellum Nordens mest hållbara fastighetsbolag så det är bara naturligt att vi går före och visar vägen, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB, i ett pressmeddelande.

Castellum har som en del av ”100 på sol” under 2019 påbörjat 14 projekt avseende nya större solcellsanläggningar. Sedan tidigare har bolaget installerat 23 större solcellsanläggningar som genererar ca 1200 MWh, vilket räcker till ca 240 villors årskonsumtion av hushållsel.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.