Castellum storsatsar på Främre Boländerna

16 mars 2021

Med förvärv av ytterligare en fastighet i Främre Boländerna stärker Castellum sin ledarposition i Uppsalas mest intressanta utvecklingsområde. – Vi ser fram emot att skapa fler attraktiva arbetsplatser som kan locka stadens starkast lysande företag, säger Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm-Norr.

Som största fastighetsägare i området spelar Castellum en central roll i det stadsutvecklingsprojekt där innerstaden och Boländerna knyts samman. Med nya kontorsbyggnader och restauranger blir Främre Boländerna en dynamisk del av den växande stadskärnan i Uppsala.

– Boländerna ligger mer centralt än något annat läge med utvecklingspotential i Uppsala. Vi är väldigt engagerade i denna satsning på näringslivet i landets fjärde stad, säger Robert Ahlstedt som även ser att det geografiska läget kan attrahera företag nationellt och internationellt.

När området står klart kan uppåt 11 000 personer komma att verka här. Området är idealiskt placerat direkt öster om järnvägen och Resecentrum, och med snabb access till Arlanda och Stockholm.

– För ProNordic är affären ett kvitto på vårt långsiktiga arbete med att utveckla högkvalitativa byggrätter. Vi är glada över att Castellum nu tar över stafettpinnen och utvecklar fastigheten till sin fulla potential, säger Göran Brocknäs, COO för ProNordic.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.