Byggstarten närmar sig

11 juni 2018

Den 7 juni antogs detaljplanen för Masthuggskajen i Kommunfullmäktige vilket innebär att byggstarten för Global Business Gate nu kan börja planeras. Husen vid Masthuggskajen kommer att rymma 2 500-3 000 arbetsplatser och blir en ny, central mötesplats för internationellt verksamma företag.

Ambitionen är att inviga Global Business Gate under 2021 i samband med Göteborgs Stads 400 års-jubileum.

Global Business Gate, med plats för mellan 2 500–3 000 arbetsplatser, i ett av Göteborgs mest attraktiva områden Masthuggskajen, är nu ett steg närmre målet. Global Business Gate kommer att stärka Göteborg och hela Västsverige som internationell handelsstad.

- Beslutet innebär ett stort steg närmare förverkligandet av Global Business Gate, det känns fantastiskt roligt och spännande, säger Global Business Gates VD Lennart Hedström.

I och med att detaljplanen för Masthuggskajen den 7 juni antogs i Kommunfullmäktige startar nästa etapp av Global Business Gate och man kan börja planera för byggstart. Ambitionen är att inviga fastigheterna under 2021 i samband med Göteborgs Stads 400 års-jubileum.

Beslutet innebär ett stort steg närmare förverkligandet av Global Business Gate.


Global Business Gates unika koncept kommer innebära en ny, central mötesplats för Göteborgs och Västsveriges internationellt verksamma företag. Här skapas en attraktiv miljö för hyresgäster, anställda, kunder och för besökande. Redan nu har avsiktsförklaringar för en majoritet av lokalerna tecknats.

Elof Hansson Fastigheter AB och Alecta pensionsförsäkringar, som gemensamt äger Global Business Gate, är mycket nöjda med Kommunfullmäktiges antagande av detaljplanen och att nu kunna planera för byggstart. Elof Hansson Fastigheter har genom antagandet av detaljplanen för Masthuggskajen även fått möjlighet att utveckla ca 300 nya lägenheter längs Första Långgatan.


 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.