Byggstart för WTC Karlskrona

2 april 2019

Nu närmar sig projektutvecklingsföretaget OBOS Kärnhem en byggstart för World Trade Center Karlskrona.

Bild: FOJAB Arkitekter

Två stora lokala aktörer har valt att etablera sig i World Trade Center och har skrivit de första kontrakten i WTC Karlskrona; Outpost24 och Paraply Produktion AB. Kontraktssignering med ytterligare hyresgäst är inplanerad under mars månad.

– Outpost24`s huvudkontor ligger i Karlskrona och sedan flytten 2016 till nuvarande lokaler, har verksamheten vuxit från 20 till över 60 medarbetare. Med de nya lokalerna i World Trade Center skapar vi utrymme för fortsatt tillväxt, berättar Martin Henricson, CEO på Outpost24.

Paraply har sedan 2017 varit delaktig i utformningen av en helt ny mötesplats i huset, tillsammans med OBOS Kärnhem och arkitektkontoret FOJAB. Verksamheten Paraply ska driva i WTC kommer att omfatta flera miljöer och det kommer löpande arrangeras olika evenemang.

– Det känns fantastiskt att vi får möjligheten att skräddarsy och rita våra nya miljöer helt från grunden, säger Robin Åkerman, vd för Paraply.

WTC Karlskrona beräknas vara invigningsklar i slutet av 2020. WTC Karlskrona blir en miljöanpassad och energieffektiv kontorsbyggnad som kommer att miljöcertifieras.

Staden har ett strategiskt bra läge och World Trade Center skapar goda möjligheter för den viktiga handeln kring Östersjön.


– Karlskronas mål är att växa och vara ett attraktivt och självklart val vare sig det gäller att etablera företag eller flytta hit. Därför är det glädjande att företag som OBOS Kärnhem delar vår optimism om ett växande och attraktivt Karlskrona och väljer att investera i vår kommun, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.

Totalentreprenör för byggnationen av WTC Karlskrona blir JSB Construction AB. JSB har idag sju kontor runtom i Sverige, men rötterna i företaget finns i Blekinge vilket gör det extra roligt att se till att regionen fortsätter växa.

– Vi är otroligt stolta över att vara med i utvecklingen av den nya stadsdelen Pottholmen och det känns väldigt tryggt och roligt att samarbeta med OBOS Kärnhem, säger Andreas Karlsson, entreprenadchef JSB.

– Vi är stolta över vårt bidrag till utvecklingen av Karlskronas näringsliv. Staden har ett strategiskt bra läge och World Trade Center skapar goda möjligheter för den viktiga handeln kring Östersjön, avslutar Malin Svensson.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.