Butiker till Victoriagården

1 januari 2019

Till våren kommer Wallenstams arbete med att utveckla Victoriagården i centrala Göteborg att vara klart. Tidigare parkeringsplatser och en relativt stängd och otillgänglig gård ersätts med fyra butiker och två nya matställen/caféer mitt i centrala Göteborg. Upprustningen är en del i Wallenstams arbete i utvecklingen av Kvarteret Victoria.

Bild: Wallenstam

Anders Forsling, kundchef hos Wallenstam berättar: 

– Vi arbetar aktivt för att skapa ett attraktivt utbud med fler mötesplatser i centrala Göteborg genom duktiga aktörer, intressanta butiker, restauranger, kaféer och inslag av kultur. För oss handlar det också om att erbjuda inne- och utemiljöer som man vill vistas i. Vi vill se innerstaden som ett tryggt och härligt vardagsrum.

Entrén till Victoriagården blir från Södra Larmgatan 16, Vallgatan 21 samt själva Victoriapassagen. Victoriagården ska ge besökare möjlighet att shoppa, umgås, ta en bit mat, ett glas vin eller bara njuta av en härlig atmosfär.

– Victoriagården blir en genuin oas bland karaktärsfulla, vackra hus och en mix av intressanta handelsaktörer, mitt i hjärtat av Kvarteret Victoria. Vi ser fram emot en invigning under våren 2019, säger Anders Forsling.

Wallenstam har under en längre tid och på olika sätt arbetat med att utveckla delar av Göteborgs innerstad tillsammans med staden och engagerade hyresgäster. Förvandlingen av Victoriagården är en del i helheten med att rusta upp Victoriapassagen och Kvarteret Victoria som rent geografiskt utgör delar av Södra Larmgatan, Vallgatan, Victoriapassagen, och en kortare del av Korsgatan samt Västra Hamngatan i Göteborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.