Bli granne med Pergo i Eminent

5 januari 2018

Castellum byggstartade förra året kontorshuset Eminent i Hyllie. Ett hus som är Nordens första Well-certifierade, med fokus på sju koncept som påverkar vår hälsa. Pergo är ett av de företag som vill må bra i Hyllie och som nyligen skrivit på för 527 kvm.

Eminent.jpg
Bild: TMRW/Kanozi

Att ett nybyggt kontorshus miljöcertifieras är i dag oftast en självklarhet. Vad som istället börjar hamna i fokus nu är hyresgästernas hälsa och välmående. Men hur bygger man in det i väggarna? Castellum vet. Fastighetsbolaget blir först i Norden med att certifiera sitt kontorshus Eminent i Hyllie enligt den nya Well-standarden. Här ska man må bra på jobbet, varje dag. 

Den nya internationella byggstandarden väger in människors välbefinnande i arbetslivet. Certifieringen utgår från sju koncept som påverkar hälsan - luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande.   

Byggstarten skrevs till i somras och nu har Castellum tecknat ett hyresavtal med Pergo.  En 527 kvm stor kontorslokal ska tas i besittning i april 2019. Då flyttar bolaget sitt nordiska huvudkontor från nuvarande lokaler i Trelleborg.

– Hyllie är en spännande plats där vi vill vara. Det är enkelt att ta sig hit, både för vår egen personal och för våra utländska besökare. Dessutom får Eminent en intressant inriktning på individ och företag i samverkan, säger Mattias Thedius, operational manager för Pergo Norden.

– Det känns fantastiskt roligt att vi fått förtroendet att leverera kontorslokaler till Pergo, säger Joakim Persson, projektutvecklingschef på Castellum i Region Öresund. Vi kommer göra allt vi kan för att de ska trivas.

Varje våningsplan i Eminent är 1 600 kvm och planlösningen är fullt anpassningsbar till alla tänkbara kontorslösningar - både aktivitetsbaserat, öppet landskap eller cellkontor. Castellum kommer att kunna erbjuda lokaler ner mot 190 kvm. Förutom lokalerna inomhus kommer det finnas möjligheter att jobba både på den fantastiska terrassen eller på gården. I entréplanet kommer, förutom en bistro, "coffice"-lokaler att varvas med en gemensam reception, café, mötesrum och flexibla ytor för arbete. I "coffice"-lokalerna får egenföretagare möjligheter till co-working där man delar på kontorsplatser, pentry, teknik, möteslokaler m m. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.