Attraktivt gatuplan lockar

18 januari 2022

Sergelhusen vid Sergels torg i centrala Stockholm är ett av de största ombyggnadsprojekten i Stockholm city i modern tid. Nu står det klart att ytterligare fyra aktörer väljer Sergelhusen som hemmahamn.

sergel.jpg
Sergelhusen. Vy från Hamngatan mot Sveavägen och Malmskillnadsgatan. Bild: Vasakronan

Tre huskroppar som vetter mot fyra olika gator – Sveavägen, Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Mäster Samuelsgatan – har efter flera års om- och nybyggnation tagits i bruk under 2021 och intresset för fastigheten har varit och är stort.

Efter många års arbete och stora investeringar både från oss, andra fastighetsägare och staden är Sergelstan verkligen på väg att bli den mittpunkt den en gång var tänkt att vara. 

Nu står det klart att ytterligare fyra aktörer väljer Sergelhusen som hemmahamn. På Malmskillnadsgatan, vägg i vägg med entrén till Vasakronans huvudkontor och coworking-erbjudande Arena, öppnar Mellqvist café, samt restaurang Pava med matsal och bar. Bakom restaurang Pava står Mellqvist och Winestyle.

På Hamngatan, med Under Armour och Helly Hansen som grannar, etablerar det amerikanska varumärket Champion en flaggskeppsbutik. Längs samma stråk, bortom Helly Hansen i Hamngatspalatset, etablerar den spanska modebutiken Mango en butik på 600 kvm.

Sist men inte minst hyr anrika Svenssons i Lammhult drygt 1 600 kvadratmeter i två plan med entré både från Sveavägen och Sergels Torg.

– Det är fantastiskt att se kvarteren runt Sergels Torg väckas till liv! Efter många års arbete och stora investeringar både från oss, andra fastighetsägare och staden är Sergelstan verkligen på väg att bli den mittpunkt den en gång var tänkt att vara. Det märks tydligt i intresset för både kontor och verksamheter i gatuplan, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Pava och Mellqvist, Champion och Mango öppnar under våren. Svenssons i Lammhult öppnar i september. Med förhyrningarna är uthyrningsgraden i Sergelhusens gatuplan drygt 90 procent.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.