Atrium Ljungberg i Hagastaden

11 juni 2018

Atrium Ljungberg har vunnit Stockholms stads och Stockholms läns landstings markanvisningstävling i Östra Hagastaden, Stockholm. Tävlingen avser ett unikt och mycket framträdande kvarter som blir stadens norra port. Ambitionen är att utveckla unika kontorsmiljöer med publika verksamheter i bottenvåningarna.

Atrium Ljungberg Hagastaden.jpg
Bild: Atrium Ljungberg

I mars 2018 bjöd Stockholms stad och Stockholms läns landsting in till en markanvisningstävling för ett nytt kvarter i Östra Hagastaden, Stockholm. Tävlingen avsåg fastigheterna Solna Haga 3:6 och en del av Solna Haga 4:17 samt en byggrätt om cirka 16 000 - 20 000 kvm BTA kontor.  

- Vi är mycket glada över att få möjlighet att fortsätta bidra till utvecklingen av Hagastaden. Vi har redan idag ett stort engagemang i stadsdelen bland annat genom vårt projekt Life City som ska uppföras på överdäckningen av Essingeleden. Utöver det äger och förvaltar Atrium Ljungberg fastigheter om drygt 90 000 kvadratmeter i Hagastaden. Med denna markanvisning får vi möjlighet att fortsätta vårt långsiktiga arbete med att bygga attraktiva stadsmiljöer, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Dialog, själ, ursprung & egenskaper

Atrium Ljungbergs strategi för stadsutveckling bygger på dialog och på att tillvarata platsers själ, ursprung och bästa egenskaper. Genom att skapa en variation av innehåll i byggnader och i utformning av gemensamma ytor, skapas ett stadsliv där människor trivs och känner sig trygga.

Byggstart för kvarteret beräknas ske under 2022 och stå färdigt 2024. Markanvisningsavtalet är villkorat av beslut i Stockholm stads exploateringsnämnd samt beslut i landstingsfullmäktige. Exploateringsnämnden sammanträder den 14 juni.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.