Arendals kluster stärks

16 september 2022

Platzer har tecknat avtal med elcykelföretaget Ecoride, som etablerar sig i en logistikbyggnad om 7 900 kvm i Arendal. Uthyrningen innebär att Ecoride flyttar hem både produktion och lager av företagets populära elcyklar till Sverige och hemmahamnen Göteborg. Satsningen förväntas medföra cirka 50 nya arbetstillfällen i höst och under nästa år.

platzer webben.jpg
Foto: Peter Svensson

Ecoride, ett av Sveriges mest populära elcykelmärken, flyttar hem sin produktion och sitt lager från Polen till ursprungsorten Göteborg och Platzers område Arendal. Företaget väljer att etablera sig i en befintlig byggnad om 7 900 kvm LOA som har utvecklats för att passa verksamhetens behov. Tillträde planeras till oktober 2022.

I Arendal finns redan idag kluster av företag som arbetar för att forma framtidens hållbara mobilitetslösningar, inom såväl storskalig hamnlogistik som för människor i vardagen

I den nya fabriken och lagret i Arendal kommer Ecoride att montera, provcykla och paketera alla sina elcyklar. De väljer också att samla utveckling och administration i anslutning till produktionsanläggningen. Detta kommer att ge positiva synergieffekter, förklarar vd och grundare Martin Walleräng.


- Genom att omlokalisera vår produktion och lager till Sverige samlar vi all vår kompetens under ett tak. Då kan vi; optimera våra inköp och vår produktion, utveckla ännu bättre produkter och öka vår försäljning i Norden samt expandera till nya marknader på ett konkurrenskraftigt sätt. Vi vill göra det självklart och härligt att cykla genom vardagen och livet. Helt enkelt skapa elcyklar som gör livet enklare och planeten mer hållbar, säger Martin Walleräng, vd på Ecoride.

-I Arendal finns redan idag kluster av företag som arbetar för att forma framtidens hållbara mobilitetslösningar, inom såväl storskalig hamnlogistik som för människor i vardagen. Vi är därför väldigt glada över att kunna välkomna Ecoride till Arendal som blir ett naturligt komplement till områdets mobilitetskluster, säger Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer.

Uthyrningen placerar Ecoride i centrum av Arendal, ett av logistiksveriges mest diversifierade utvecklingsområden med stor bredd av lokaltyper och verksamheter. Ecoride etablerar sig samtidigt som området är mitt i en spännande expansionsfas. Här planerar Platzer att utveckla befintliga fastigheter och förtäta Arendal genom flera kommande nybyggnationsprojekt inom logistik- och industrisegmentet.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.