Arcona bygger om Svea Artilleri

21 maj 2019

Genesta har gett Arcona uppdraget att bygga på fastigheten Svea Artilleri i Stockholm. Kontorsfastigheten är 12 800 kvm stor.

Arcona - webb.jpg
Illustration: Strategisk arkitektur

Kontorsfastigheten Svea Artilleri ligger invid Lidingövägen mittemot Östermalms IP. Projektet i fas 1 består till att börja med av program- och systemhandlingsprojektering för en totalanpassning till en modern kontorsfastighet med nya tekniska system, rumslösningar och ytskikt. 

– Vi är glada för att Genesta ger oss på Arcona förtroendet i att vara med och skapa en modern kontorsfastighet av Svea Artilleri, säger Johan Nilsson, affärschef på Arcona, i ett pressmeddelande. 

Genesta förvärvade fastigheten under 2018 och Arcona hjälpte då till med förstudien. Själva byggproduktionen kommer pågå mellan juni 2020 och maj 2022. Fastigheten kommer då byggas på med cirka 1 000 kvm. 

– Med promenadavstånd till city och strålande kommunikationer ska vi tillsammans med Arcona utveckla Svea till ett modernt kontorshus för företag som vill ta nästa steg. Hyresgästerna erbjuds skräddarsydda lösningar med hög teknisk standard i ett toppenläge, säger Ted Söderlund Head of Investment Management Genesta.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.