Aqua står klart 2022

27 november 2019

Skanska investerar cirka 420 miljoner kronor i nästa kontorsprojekt i Citadellsstaden i Malmö. Kontorshuset Aqua blir nio våningar högt och kommer få en uthyrningsbar yta om cirka 10 000 kvm.

Just nu byggs kontorshuset Aqua i Citadelsstaden. Bild: Skanska

Aqua erbjuder moderna och hälsosamma lokaler med terrasser till varje hyresgäst och kommer att hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt LEED, nivå Platinum. Aqua blir en del av den andra etappen av kvarteret Citadellstaden, som omfattar såväl 129 bostadsrätter, kontor och butiker.

– Kontorshuset Aqua kom ut på marknaden nu i höst och är ett hus som ska inspirera till mer utomhusvistelse, har Jessica Andersson, marknadsansvarig på Skanska Öresund, tidigare beskrivit för Lokalguiden. Alla kontor får en egen terrass anpassad för utomhusarbete och vi skapar en utomhuskänsla även inomhus, med hjälp av djupa fönstersmygar.  

Alla kontor får en egen terrass anpassad för utomhusarbete och vi skapar en utomhuskänsla även inomhus, med hjälp av djupa fönstersmygar.  

Dessutom kommer den gröna innergården erbjuda sköna sittplatser och kanalpromenaden intill blir perfekt för gående möten och lunchpromenader. Eller varför inte ta ett träningspass i utegymmet. Aqua kommer att stå klart våren 2022 och erbjuder ytor ner mot 250 kvm upp till 1 500 kvm per plan. 

– Och med en fantastisk utsikt över kanal och hav från de översta våningarna, konstaterar Jessica Andersson.

Just nu pågår byggnadsarbetet för fullt och kontorshuset planeras att stå klart under det första kvartalet 2022. Skanska har tidigare utvecklat flera kontorsprojekt på Universitetsholmen, bland annat Bassängkajen, Malmö Live och STUDIO och i år färdigställs både  Epic och Aura, som nyligen såldes till Vasakronan.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.