4 400 kvm i Medborgarhuset på Södermalm

6 februari 2018

Stockholms Stad anlitar CBRE’s leasing team för att hyra ut fastigheten Medborgarhuset 1 på Södermalm. Totalt ska en yta på drygt 4 000 kvadratmeter hyras ut.

Medborgarhuset Sthlm.jpg
Stockholms stad anlitar CBRE för att hyra ut fastigheten Medborgarhuset 1 på Södermalm. Bild: Kåver & Mellin

Stockholms stad tecknar exklusivt uthyrningsavtal med CBRE. Totalt handlar det om en yta om 4 400 kvadratmeter som ska hyras ut för kontor, butiker och restauranger. Ombyggnationen av Medborgarhuset pågår och beräknad inflyttning är år 2020.

- Det är oerhört spännande att få arbeta med uthyrningen av Medborgarhuset som kommer att utvecklas till en produkt där modernitet möter kulturhistoriska värden och att få vara med att utveckla en plats med en historia som en gång har format Stockholm, säger Nina de Besche, Head of Investor Leasing på CBRE.


Medborgarhuset

Medborgarhuset byggdes år 1939 och har blivit ”blåklassad” av Stadsmuseet för dess höga kulturhistoriska värde. Medborgarhuset genomgår en stor upprustning samtidigt som det ursprungliga konceptet ”kropp, själ och bildning” kommer att behållas. Visionen för Medborgarhuset är att det kommer att bli en attraktiv och tillgänglig mötesplats för alla med bland annat en ny gemensam entré, fler allmänna ytor och nya caféer. Parallellt med ombyggnationen driver även Trafikkontoret ett eget projekt med målet att skapa en ljusare och tryggare närmiljö. Medborgarhuset är strategiskt beläget, i hjärtat av Södermalm, med direkt anslutning till tunnelbana.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.