30-åring med möjlighet att växa

11 juni 2019

Palmung Mellin Fastigheter är ett familjeföretag som i år firar 30-årsjubileum. De senaste 30 åren har kännetecknats av en successiv tillväxt i stadig takt och i nuläget uppgår bolagets fastighetsbestånd till cirka 55 000 kvadratmeter. Nu satsar bolaget vidare.

Gruvgatan 35_webben.jpg
Palmung Mellin har just nu vakanser på Gruvgatan 35 i Högsbo.

Palmung Mellins fokus ligger helt på kommersiella fastigheter, lager-, kontors- samt kombilokaler, i strategiskt valda områden runt Göteborg, med betoning på Högsbo och Hisingen, men även  Mölndal och Marieholm. De senaste förvärven har skett på Ringön och i Högsbo. Målet är nu att växa vidare med ytterligare förvärv.

Prioriterade områden där vi vill växa ligger utanför stadskärnan och områden som exempelvis Hisingen, Högsbo och Mölndal är intressanta.

- Vi har en mycket låg belåningsgrad i dag och det innebär att vi har ordentlig kapacitet att utöka beståndet när rätt tillfälle dyker upp. Prioriterade områden där vi vill växa ligger utanför stadskärnan och områden som exempelvis Hisingen, Högsbo och Mölndal är intressanta, säger Ulf Palmung, vd för Palmung Mellin Fastigheter.

Värdesätter långsiktighet

Bolagets förvaltning är väldigt långsiktig och man värdesätter långa relationer med sina hyresgäster. Därför sker ett löpande arbete och nära samarbete för att möta hyresgästernas önskemål. Det investeras också mycket i såväl befintliga lokaler som i fastigheterna. Exempelvis satsar man i år på markarbeten för att förbättra funktionen och utseendet på ett par fastigheter i Högsbo och under sommaren kommer man att genomföra en fasadombyggnad på Gruvgatan 37-39 i Högsbo.


- Högsbo är ett underskattat område som ligger nära centrum med bra och lättillgängliga anslutningar till såväl Dag Hammarskjöldsleden som Söderleden. Samtidigt finns det goda parkeringsmöjligheter och nära till rekreation i form av naturområdet Änggårdsbergen som ligger väldigt nära, säger Erik Palmung, ansvarig för marknad och uthyrning på Palmung Mellin Fastigheter.

Vakanser i Högsbo

I skrivande stund finns det ett par spännande vakanser att lyfta fram i Högsbo, Nordens största företagsområde. På Gruvgatan 35 finns det i dagsläget möjlighet att hyra upp till drygt 2 000 kvm sammanhängande kontorsyta, i en representativ byggnad med Änggårdsbergen som närmaste granne. Ett flertal nya hyresavtal har tecknats i år avseende byggnaden som successivt håller på att fyllas upp med nya hyresgäster. Även på Hulda Lindgrens gata 8 i Högsbo finns det en del fina kontorsytor lediga efter att en stor hyresgäst vuxit ur byggnaden och flyttat till större ytor. Här finns det lediga kontor på mellan 80 och 1 179 sammanhängande kvm, med en blandning av kontorsrum och öppna kontorsytor.

Läs mer om Palmung Mellins lediga lokaler här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.