270 kvm vid Stureplan

3 augusti 2021

Så gott som hela kontorsytan i kvarteret Vildmannen 11 vid Stureplan har hyrts ut. Hyresgäst blir det växande rådgivningsföretaget Svalner, som tillträder lokalerna i januari 2023, efter en större om- och tillbyggnad av fastigheten. Kvar att hyra ut i fastigheten är endast en mindre lokal om cirka 270 kvm på nedersta våningen, med innergård och egen entré från Lästmakargatan.

Vildmannen.jpg
Hyresledigt i "Svalnerhuset" vid Stureplan.

Kontorsytorna i Vildmannen 11, en cityfastighet som fått bygglov för en omfattande tillbyggnad, är nu i princip fullt uthyrda. Rådgivningsföretaget Svalner, med tjänster och expertis inom skatt och finansiella transaktioner, hyr 2 417 kvm med tillträde i januari 2023. Det är ett sjuårigt hyresavtal där New Property svarade för uthyrningsarbetet tillsammans med Glommen & Lindberg.

Rätt hyresgäst för fastigheten

Kvarteret Vildmannen 11, med adress Lästmakargatan 3, ägs sedan september 2020 av Jan-Åke Glommen, Fredrik Lindberg och Rutger Arnhult i ett samägt bolag. Fastigheten utvecklas och förvaltas av Glommen & Lindberg och M2 Gruppen. 


- Vi är väldigt nöjda. Bygglovet medger en omfattande men ändå varsam tillbyggnad av den fina sekelskiftesfastigheten, och vi har hittat den perfekta hyresgästen. Tillsammans med Svalner kommer vi att skapa vackra och funktionella lokaler för deras medarbetare – både dagens och morgondagens, säger Rolf Alexander, marknadschef och partner på Glommen & Lindberg. 

Eget kontorshus del av tillväxtresan

Viktor Sandberg, Managing Partner på Svalner, kommenterar lokalvalet:

- För oss var det viktigt att inte bara hitta ett kontor som stöder vårt arbetssätt och medarbetarnas behov, utan också är något extra. Den spännande blandningen av gammalt och nytt, tillsammans med möjligheten att få ett eget kontorshus i det här läget, passar oss perfekt. Flytten till ”Svalnerhuset” blir ett viktigt steg i vår pågående tillväxtresa och stärker vårt varumärke gentemot både kunder och medarbetare.

270 kvm kvar att hyra ut

Kvar att hyra ut i fastigheten är endast en mindre lokal om cirka 270 kvm på nedersta våningen, med innergård och egen entré från Lästmakargatan. Till denna lokal söks nu en passande hyresgäst, till exempel café, butik eller ett mindre kontor. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.