25 år är värt att fira!

31 mars 2019

Lokalguiden fyller 25 år! Daniel Åberg, vd på Lokalguiden, berättar om åren som gått och om framtiden. - Det finns så otroligt mycket kvar att göra i vår bransch och vi kommer att fortsätta satsa stenhårt framåt, menar han.

danielaberg.jpg
Daniel Åberg, vd på Lokalguiden om dåtid, nutid och framtid.

Lokalguiden har i 25 år kontinuerligt drivit sin egen utveckling framåt, och delvis hela branschens – alltid i samklang med kunderna. Genom åren har vi valt att lyssna mycket på de lokalsökande företagen, men även på fastighetsägarna. Allt för att försöka utveckla våra produkter för dem som ska använda dem. Nu siktar vi vidare och vill utveckla produkter som bland annat gör att uthyrarna kan leverera ännu bättre. Och digitaliseringen i all ära men nu fokuserar vi på att bli automatiserade. Vi kommer framöver kunna genomföra lokalmatchningar på ett helt annat sätt, så att ledtiderna minskar och sökprocessen effektiviseras ytterligare.  

Jag är också väldigt tacksam och ödmjuk över att ha fått vara med på den här resan så här långt. Men som Ingvar Kamprad brukade säga - Allt är fortfarande ogjort! Det finns så otroligt mycket kvar att göra i vår bransch och vi kommer att fortsätta satsa stenhårt framåt.


Möjligheterna är oändliga och det känns kul att kunna driva utvecklingen vidare, nu med vår nya grafiska profil som avsändare. Att vi lyfter vår profil, och hela vårt varumärke, kommer att synas på bred front under hela året. Lokalguidens främsta styrka i dag är just bredden. Våra olika plattformar som anpassats både för de lokalsökande företagen men även för fastighetsägarna och dess uthyrare. Genom åren har vi haft förmånen att testa många idéer och var bland annat först med webb-tv i branschen och anordnar i dag landets enda mässa för lokalsökande företag och fastighetsägare. 

- Vi är ödmjuka och tacksamma över att kunna hjälpa så många företag i Sverige med deras lokaletableringar men också över att kunna ge tillbaka till samhället på andra sätt, konstaterar Daniel Åberg. Vi har successivt utökat vårt CSR-arbete och driver i dag exempelvis en skola i Indien. Och på bred front vill vi nu fortsätta utveckla oss själva, vår egen verksamhet men också hela branschen. Jag är också väldigt tacksam och ödmjuk över att ha fått vara med på den här resan så här långt. Men som Ingvar Kamprad brukade säga - Allt är fortfarande ogjort! Det finns så otroligt mycket kvar att göra i vår bransch och vi kommer att fortsätta satsa stenhårt framåt. I minst 25 år till!

Daniel Åberg om lanseringen av nya profilen


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.