2 500 kvm kvar i Aura

3 oktober 2018

Skanska Öresund har tecknat hyresavtal med Lindab AB i Aura, Citadellsstaden, Malmö. Lindab hyr plan 6 och kontoret blir en satellit till Lindabs huvudkontor i Grevie. Nu finns endast 2 500 kvm kontorsyta kvar att hyra ut.

Aura.jpg
Bild: Skanska Öresund

Citadellsstaden är ett nytt område på Universitetsholmen i Malmö som bjuder på en unik möjlighet att bo, arbeta och leva på samma plats. I kvarteret byggs kontor, bostäder, förskola och butiker. De första bostäderna är redan färdigställda och under våren 2019 står kontorshuset Aura klart. Aura sätter med sin tydliga arkitektoniska profil och gyllene tak en elegant prägel på västra Universitetsholmen.

- Lindab har över 5 000 anställda och dotterbolag över hela Europa. Med vår etablering i Malmö skapar vi en modern mötesplats med goda kommunikationsmöjligheter. Den dynamiska regionen lockar med ett aktivt näringsliv, en ung befolkning och närhet till ledande universitet. Vi utökar våra möjligheter att rekrytera den spetskompetens som krävs för att fortsätta utveckla vår ledande position inom våra kärnområden Ventilation och Byggkomponenter, säger Ola Ringdahl, koncernchef för Lindab Group.


Få stadsdelar i Malmö har haft en så intensiv utveckling som Universitetsholmen. Med Malmö Universitet och flera byggnader utvecklade av Skanska som Hovrätten, Malmö Live och STUDIO präglas området idag av en spännande mix av studenter, start ups, entreprenörer, kultur och näringsliv.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Lindab till Aura och Malmö. Lindab är ett internationellt och anrikt företag som ger ett gott sällskap i Aura där vi har en spännande mix av företag och branscher. I Aura får de en härlig utblick mot Slottsparken, kanalen och staden men även närhet till service och kommunikationer, säger Jessica Andersson, Skanska Öresund.

Skanska har sedan tidigare välkomnat hyresgästerna Grant Thornton, Trägårdh Advokatbyrå och Malmö Stads förskola Triton till projektet. I Aura finns nu endast 2 500 kvm kontorsyta kvar.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.