12 000 kvm kontor i Sthlm 04

22 maj 2018

Först ut i projektet var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03. I början av 2017 påbörjades skrapan Sthlm 01 som med sina 27 våningar kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm. Byggnadsarbetet med Sthlm 04 påbörjas omgående och lokalerna förväntas vara färdiga för inflyttning under det fjärde kvartalet 2020.

Skanska investerar cirka 560 miljoner kronor i kontorshuset Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad, Stockholm, med en total uthyrningsbar yta på cirka 12 000 kvadratmeter.

Kontorshuset är en del av Skanskas satsning i Hammarby Sjöstad och kommer med sina åtta våningar, om cirka 1 750 kvadratmeter per plan, utgöra ett bra komplement till skrapan Sthlm 01.


Efterfrågan på lokaler i Sthlm New är stor och vi stärker genom denna projektstart vårt erbjudande till marknaden.

Caroline Arehult, VD, Skanska Fastigheter Stockholm


Totalt kommer kontorsområdet Sthlm New Creative Business Spaces att bestå av 100 000 kvadratmeter kontor och rymma mer än 6 000 arbetsplatser. Här finns ett bra utbud av restauranger och annan service, närhet till Södermalm samt goda kommunikationer, med både tvär- och tunnelbana.

– Vi är glada att starta ytterligare en etapp i vårt kontorsområde Sthlm New Creative Business Spaces. Efterfrågan på lokaler i Sthlm New är stor och vi stärker genom denna projektstart vårt erbjudande till marknaden, säger Caroline Arehult, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

Först ut i projektet var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03, vilka båda är fullt uthyrda och avyttrade till Vasakronan och Aberdeen. I början av 2017 påbörjades skrapan Sthlm 01 som med sina 27 våningar kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm. Byggnadsarbetet påbörjas omgående och lokalerna i Sthlm 04 förväntas vara färdiga för inflyttning under det fjärde kvartalet 2020.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.