100 procent ljudabsorbent

4 juni 2020

Offeccts ljudabsorbent och rumsavdelare Soundsticks®, formgiven av Andrea Ruggiero, har utsetts till vinnare i Green Good Design Award 2020. Soundsticks®, som är tillverkad av 100 procent återvunnet material, tilldelas priset i kategorin Green Product 2020.

Offecct.jpg
Bild: Offecct

Good Design är världens äldsta och mest prestigefulla designutmärkelse och tilldelas innovativa och visionära produkter världen över. Utmärkelsen instiftades 1950 av Eero Saarinen och Charles och Ray Eames, och genom åren har såväl NASA som pappersgem stått som vinnare.

Jag tänker på att vi behöver lösa problemet med social distansering i vardagen och att Soundsticks® är en vacker lösning på hur man kan dela upp rum.

I år utvecklades den ikoniska utmärkelsen genom Green Good Design, som sätter fokus på de mest betydelsefulla produkterna som uppfyller högt uppställda krav på hållbarhet och miljövänliga material och tillverkningsprocesser. För Offecct är vinsten i kategorin Green Product 2020 ytterligare en bekräftelse på företagets starka arbete inom miljö och hållbarhet.

Helt och hållet cirkulär

Soundsticks® lanserades i början av 2019 efter två års utveckling i samarbete med formgivaren Andrea Ruggiero. Soundsticks® består av överblivet textilmaterial som formpressats till ljudabsorberande tuber som sedan kläs i spillmaterial från Offeccts produktion, med detaljer i återvunnen aluminium. Ljudabsorbenterna går att hänga rakt i skena från taket, eller i en böjd följd beroende på behov och rum.

– Offecct är väldigt glada och hedrade för att vi tilldelats priset. Vi är förstås glada av många anledningar, men mest för att det är en produkt med ett så starkt hållbarhetstänk som uppmärksammas. Soundsticks® är en helt och hållet cirkulär produkt, vi använder vårt eget spillmaterial till ett nytt och funktionellt ändamål som ligger i linje med det Offecct står för. Produkten känns dessutom relevant för framtida utmaningar. Jag tänker på att vi behöver lösa problemet med social distansering i vardagen och att Soundsticks® är en vacker lösning på hur man kan dela upp rum, säger Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager på Offecct.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.