Öppnar upp för nya ytor i Arenastaden

11 juni 2024

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvadratmeter och att byggnaden öppnas upp för fler hyresgäster. Fabege kan i och med det erbjuda lediga kontorslokaler i hjärtat av Arenastaden om sammanlagt cirka 9 500 kvm. Fastigheten är certifierad enligt BREEAM-SE nivå Excellent.

Bild: Fabege
Bild: Fabege

Fastigheten på Stjärntorget 1 är delvis belägen ovanpå Westfield Mall of Scandinavia och granne med uppgång från pendeltåget vid Solna Station, med entré direkt från Stjärntorget. Härifrån når man City på 7 minuter.

Fabege kommer anpassa lokalerna som Telia frånträder till flexibla kontorsytor. Ytorna är fördelade på fem våningsplan högt upp i huset, samtliga våningsplan kan förhyras av en större hyresgäst eller fördelas mellan flera hyresgäster. Varje våningsplan är cirka 1 900 kvm.


– Många hyresgäster lägger stort fokus på att skapa attraktiva kontor och mötesplatser som uppfyller medarbetarnas krav och önskemål. Med det sagt så känner vi av att ändrade arbetssätt ibland kan leda till minskat ytbehov. Vi ser även en trend att företag väljer att etablera sina kontor i bättre geografiska lägen, vilket gynnar oss som har vårt bestånd i attraktiva och spårbundna lägen i Stockholm", säger Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef Fabege. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.