Årets Företagare i Mölndal tror på möten

12 december 2017

ITM Meeting Solutions AB flyttade till Mölndal från Högsbo för 12 år sedan och stortrivs med både läget och företagsklimatet i kommunen. Att man i år även utnämnts till Årets Företagare i Mölndal stärker verksamheten ytterligare i jakten på att leverera bra möten.

ITM.jpg
Foto: Alexandre Deplanck

ITM startade 1998 med målet att göra företagens möten bättre. I dag utrustar man närmare 2 000 mötesrum per år med teknik för att kunna samarbeta smartare. Sedan 12 år tillbaka driver man verksamheten från Mölndal.

- Vi växte ur våra lokaler i Högsbo och flyttade för 12 år sedan till Östergårdsgatan 7 i Riskulla, berättar Johan Kinnerfors, CEO, ITM. Vi hade turen att hitta en väldigt bra lokal, med både lager och kontorsdel, som passade oss.

Och ITM med personal trivs minst lika bra nu som när flyttlasset gick för 12 år sedan.

- Vi har flera gånger varit på väg att växa ur lokalerna men har tillsammans med fastighetsägaren lyckat bygga ut allt eftersom. Och det är tur eftersom vi trivs otroligt bra där vi sitter! Det är exempelvis lätt att komma ut på lederna oavsett vart man ska.


Johan Kinnerfors, ITM


Gott företagsklimat bidrar

Även företagsklimatet bidrar till trivseln, menar Johan Kinnerfors.

- Vi upplever att företagsklimatet i Mölndal är mycket gott. Det känns som att man från kommunen är väldigt måna om att företagen i Mölndal ska må bra. Det anordnas även en hel del regelbundna träffar om vad som händer med företagandet i Mölndal nu och framöver.

Även priset Årets Företagare i Mölndal, som varje år delas ut av Fastighetsägarna, är en utmärkelse som kan betyda mycket. I år gick priset till just ITM.

- Att vi blev utsedda till Årets Företagare i Mölndal var otroligt roligt. Det känns som att vi fick ett kvitto på att det vi byggt upp under 18 år är bra. Att få uppmärksamhet runt företaget är alltid positivt och vi fick en väldig spridning både i vanlig media och på sociala medier. För oss tre delägare betydde det personligen jättemycket. Den här typen av pris stämplar oss som ett ännu seriösare företag. När vi berättar att vi blivit utnämnda till Årets Företagare i Mölndal känns det som om vi direkt får ett ökat förtroende.

En del av motiveringen till utnämningen löd: "ITM Meeting Solutions AB har alltsedan starten 1998 målmedvetet arbetat med att utveckla it-tekniska lösningar och utrustning för ljud-bild-video med hög kvalitet och service för olika typer av mötesrum. Genom att fånga dagens trend där man i stor omfattning arbetar i projekt- och arbetsgrupper ligger företaget i framkant och kan erbjuda kunder, som exempelvis Volvo, SCA, Stena, Swedish Match, och Castellum, bästa möjliga utrustning och fullservice som bidrar till att skapa bättre möteskultur och få maximala tids- och kostnadseffektiva möten."

Levererar bra möten

Just möten är ITMs kärnverksamhet och något företaget och dess personal brinner för. Och som dessutom verkligen ligger i tiden.

- Vi tillbringar allt mer tid i möten, förklarar Johan Kinnerfors. I dag lägger vi i genomsnitt 30 % av vår arbetstid på möten. Detta beror främst på många företags allt komplexare verksamhet som i sin tur kräver mer samarbeten mellan människor. Något som leder till fler möten. Möten är trots allt den kanske effektivaste formen när många människor ska arbeta mot samma mål. Det innebär också att arbetet mer eller mindre flyttar in i mötesrummen. En annan viktig faktor är den ökade globaliseringen. Det gör att vi måste samarbeta på ett smart sätt med medarbetare som sitter på geografiskt utspridda platser. Vi har under senare tid allt mer börjat fokusera på den ”mjuka” sidan av möten. Hur skapar vi en bra möteskultur på företaget? Vilken är den rätta tekniska lösningen för ett företag? Hur skapar vi rutiner så att mötena verkligen blir effektiva? Vi har gått från att vara en leverantör av teknik till att bli en leverantör av bra möten.

Nya kontor ger affärer

Att ITMs verksamhet ligger i Mölndal där det just nu händer otroligt mycket innebär även nya affärsmöjligheter, konstaterar Johan Kinnerfors.

- Att det byggs så mycket kontor här nu betyder jättemycket för oss. I den processen är det många företag som ser över sin mötesmiljö och passar på att modernisera den. Ett exempel är SCAs kontor, mitt i centrum, där vi installerat all teknik i mötesrum, styrelserum, utbildningsrum och i tre hörsalar.    


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.