Ännu en mässa skjuts upp

30 december 2021

I samråd med branschorganisationen PUFF (Presentgrossisternas Företagarförening) har nyligen beslut fattats att Formex ställs in. Detta till följd av den ökade smittspridningen i Sverige av Covid-19 och den förväntade smittpeaken i mitten av januari. Nästa Formex arrangeras den 23–26 augusti 2022.

Formex är Nordens viktigaste plattform för inrednings- och designbranschen. Förhoppningen var, in i det längsta, att mässan skulle kunna genomföras den 18–21 januari 2022 men den ställs nu in. Anledningen är den rådande pandemisituationen och den av myndigheterna förväntade smittpeaken i januari där nordiska utställare och besökare skulle ha svårt att delta.

Givet omständigheterna, som ju ligger utanför vår kontroll, bland annat med förväntad smittspridningstopp just när mässan var planerad att äga rum tycker vi att det är klokt att ställa in.

– Formex är Nordens största mässa och mötesplats för inrednings- och designbranschen och vi vill ge den de allra bästa förutsättningarna. Eftersom den ligger i januari påverkas den särskilt hårt av pandemin. Vi har därför i nära dialog med branschorganisationen PUFF valt att ställa in och istället satsa fullt ut på Formex i augusti, säger Chicie Lindgren, affärsområdeschef Stockholm Design Events på Stockholmsmässan.

– Givet omständigheterna, som ju ligger utanför vår kontroll, bland annat med förväntad smittspridningstopp just när mässan var planerad att äga rum tycker vi att det är klokt att ställa in. Nu siktar vi istället in oss på sensommarens efterlängtade mässa, säger Stefan Juhlin, vd PUFF.


Den 18 januari kommer den redan planerade digitala Formex Talk att gå av stapeln och i maj lanseras ett nytt enklare event för inrednings- och designbranschen.

Stockholmsmässans övriga mässor under våren genomförs som planerat, med start av Antikmässan och båtmässan Allt för sjön andra veckan i mars.

Kommande arrangemang 2022 inom affärsområde Stockholm Design Events:

  • Formex Talks (digitalt) 18 januari
  • Stockholm Design Week 7–13 februari
  • Stockholm Design & Architecture Talks (digitalt) 7–13 februari
  • Uppackningsevent vecka 20 i maj
  • Formex 23–26 augusti
  • Stockholm Design Week augusti/september
  • Stockholm Furniture & Light Fair 6–9 september
Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.