Kontor, Storgatan 19, Ludvika centrum, Ludvika

  • 473 m²

Modern och ljus butikslokal med mycket bra läge i Engelbrekts galleria.


Lokaltyper Kontor / Butikslokal
Total yta 473 m²
Adress Storgatan 19
Område Ludvika centrum
Kommun Ludvika kommun
Hiss Nej
Våning 3
Objektsnummer 41940575

Beskrivning

Ljus och trivsam butikslokal mitt i Ludvika centrum.

Lokalen har ingång från gallerian och är belägen på våningsplan 3. Detta våningsplan inrymmer butiker så som Ideal Nail Bar, restaurang New Dakha, samt ingång till kontorshotellet. Dessutom finns en lekavdelning, familjetorget där barnfamiljer gärna spenderar tid.

Om behovet finns går det att dela av denna yta till två något mindre lokalytor om 105 kvm respektive 377 kvm. (Se avdelningsförslaget under dokument/bilder).

Separat personalingång finns via trapphus och ansluter till kontors-/personalrummet i lokalen.

Lokalen lämpar sig väl för de flesta typer av handel och service.

För hyresgäster finns möjlighet att hyra till separat lager/förrådyta och leveranser tas emot via den gemensam lastkajen på baksidan av gallerian. Samt erbjuds skyltfönster för de lokaler som saknar det i anslutning till lokalen.

I gallerian finns ett varierat utbud av butiker och service samt gratis parkering i anslutning.

Omgivning

Ludvika kommun ligger i sydvästra Dalarna har ca 25 700 invånare. I centralorten Ludvika, som är Dalarnas tredje största stad, bor det cirka 14 000 personer. Upptagningsområdet för Engelbrekt är dock ytterligare större och lockar kunder inom en radie av 60 km. Det innebär att marknadsområdet för gallerian omfattar ca 54 000 invånare där befolkningsutvecklingen för området har varit positiv sedan 2006 med en årlig ökning på 600 personer.

Galllerian Engelbrekt ligger centralt i Ludvika och omringas av Carlavägen, Storgatan, Engelbrektsgatan och Fredsgatan. Ingång finns från alla håll. Utbudet i Ludvika centrum av handel, service och serveringar uppgår till cirka hundra verksamheter. Ludvika Centrum definieras som hela eller delar av följande gator: Storgatan, Vasagatan, Köpmansgatan, Engelbrektsgatan, Carlavägen, Eriksgatan och Tingshusgatan. Centrum upplevs överblickbart och koncentrerat där kärnan består av gågatan och vissa sidogator.

Kommunikationer

Kommer man med tåg eller buss till Ludvika så ligger Engelbrekt på kort gångavstånd, ca 250 m. Gratis parkering finns i anslutning till gallerian. I kvarteren runt omkring finns ca 600 parkeringsplatser.

Parkering

Gratis parkering finns i ansluting till gallerian. I kvarteren runt omkring finns ca 600 parkeringsplatser.

Service

I gallerian finns ett varierat utbud av butiker och service. För att nämna några av hyresgästerna som är etablerade så finns bl.a. Kappahl, Lindex, Dressman, Apoteket Liljan samt Subway m.fl. Sammantaget finns idag 22 hyresgäster som erbjuder både handel, restaurang, café och ytterligare service.

Övrigt

En av de största arbetsgivarna på orten är ABB med ca 2700 anställa.
Här finns modern teknologi, forskning och utveckling. ABB, STRI, och High Voltage Valley gör att Ludvika är ett internationellt centrum för kraftöverföring. Här finns också Spendrups, ett av Sveriges största bryggerier, och Säfsen Resort, som har fått "TRIP Global Award", för en av de fem bästa upplevelserna i Sverige för utländska besökare.


Karta