Kontor, Hornsgatan 1, Gamlestaden, Göteborg

  • 1 240–21 000 m²
  • 103 333 - 3 150 000 kr/mån


Lokaltyp Kontor
Total yta 1 240–21 000 m²
Adress Hornsgatan 1
Område Gamlestaden
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 1967
Renoveringsår 2023
Hiss Ja
Objektsnummer 41957758
Områdeshyra 103 333 - 3 150 000 kr/mån
1 000 - 1 800 kr/m²/år

Beskrivning

East Square är platsen du inte vill vara utan. Beläget mitt i Gamlestaden som är en av Göteborgs mest snabbväxande stadsdelar. Med dess unika puls och mångfald är det här en plats för nytänkande och interaktion, där nya idéer och möten får flöda. Här finns allt man kan förvänta sig av en arbetsplats, och det där extra som gör att man vill ta sig hit.

På East Square skapar Aspelin Ramm en destination snarare än ett kontor. En plats av människor, för människor, som skapar värde över tid. Här vistas de som gillar att utmanas och att utmana. De som vill driva förändring, och som vill vara delaktiga och engagerande.

East 1 med dess historia som SKFs huvudkontor sedan 1967 är ett ikoniskt landmärke och områdets flaggskepp. En fantastisk byggnad med en tidstypisk arkitektur från 60-talet som är uppförd för att hålla länge. Huset präglas av ljus och rymd och hållbara material vilket gör det tacksamt och spännande att vidareutveckla. Här finns unika originalutsmyckningar från Orrefors och Höganäs som tillsammans med platsens historia av svensk innovation ger huset en unik själ.

En förstudie har tidigare utarbetats i samarbete med arkitektkontoret Wingårdhs, där presenteras förslag på möjliga tillbyggnader som innebär ytterligare tillkommande utvecklingsbara ytor. Nu pågår diverse renoveringsarbeten och förberedelser för en eventuell påbyggnad.

Omgivning

Säveån ligger granne med East Square, här är det också planerat för ett parkområde i anslutning.

Kommunikationer

Dagens stora trafikleder för fordonstrafik görs om i grunden. Viadukten över Gamlestads torg rivs och det blir fler nya broar över Säveån med bland annat en trafiklänk direkt till Munkebäck. Med spårvagnen i direkt anslutning tar du dig på 7 min in till centralstationen. Här finns också goda parkeringsmöjligheter.

Planlösning

Verksamhetsanpassade lokaler med stor flexibilitet.

Parkering

Ja

Service

Gym, lunchrestauranger, systembolag, matvarubutik, apotek, företagshälsovård mm.

Vägbeskrivning

Lokalernas läge erbjuder snabb access till E45, E20 och E6.
Bara några minuter från fastighetens entré ligger spårvagnshållplatsen Göteborg SKF med endast några minuters färd till Centralstationen.
Här finns även goda parkeringsmöjligheter.

Skyltläge

Väl synligt skyltläge

Övrigt

MILJÖCERTIFIERING: BREEAM
Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.


Karta

Bilder på lokalen