Lagerlokal, Halvorsäng, Hisingen, Torslanda

  • 5 000–35 000 m²
  • 2024-02-25

Halvorsäng - Logistikpark nära hamnen i Göteborg!


Lokaltyp Lagerlokal
Total yta 5 000–35 000 m²
Adress Halvorsäng
Område Hisingen
Kommun Göteborgs kommun
Hiss Nej
Tillträde 2024-02-25
Objektsnummer 41952591

Beskrivning

Nu har du möjlighet att etablera på Halvorsäng Logistikpark – Nordens nya hållbara logistiknav i direkt anslutning till Göteborgs hamn. Ett sällsynt bra läge för import och export med utmärkta förbindelser till hela Skandinavien.

Var med från start och forma framtiden här tillsammans med oss! Castellum skapar i samarbete med Göteborgs Hamn AB en ny, modern logistikpark med hållbarhetstänk och bra tillfartsvägar helt nära Nordens största hamn, kombiterminal, industrier och de stora trafiklederna till och från Göteborg.

Med andra ord, ett guldläge för effektiv logistik. Byggstarten för områdets första etapp är planerad till andra kvartalet 2022, med beräknad inflyttning under 2023.

E-HANDEL, FORDONSKOMPONENTER, LIVSMEDEL, 3PL ELLER NÅGOT HELT ANNAT?
På Halvorsäng Logistikpark har du möjlighet att vara med och utforma dina lokaler för både dagens och morgondagens behov. Totalt planerar vi att uppföra sex stycken väldisponerade byggnader i storlekar från 5 000 till 35 000 kvm. Det kan även finnas möjlighet att delförhyra ytor.

Några av byggnaderna kommer att bli upp till 35 meter höga med möjlighet att lagerhålla stora volymer på ett yteffektivt sätt. Alla byggnader kommer att stå på stadig berggrund, vilket ger en väldigt hög bärighet.

När hela området står klart 2026 kommer den sammanlagda lokalytan att uppgå till 145 000 kvm, så här finns alla möjligheter för din verksamhet att växa och utvecklas.

Omgivning

Om Göteborgs hamn
Göteborgs hamn är Nordens största hamn och primära godsnav, och en viktig länk mellan Atlanten och Östersjöområdet. Hamnen ligger i hjärtat av Skandinavien med 70 procent av Skandinaviens industri och befolkning inom 50 mils radie. Hamnen erbjuder ett brett och tätt linjeutbud och har en välutvecklad infrastruktur som hanterar världens största containerfartyg varje vecka, såväl som frekvent rorotrafik till och från de stora centraleuropeiska godsnaven.
Effektiva landförbindelser via flera europavägar och 70 järnvägsavgångar i veckan garanterar snabba flöden och leveranser till den skandinaviska marknaden.

Göteborgs hamn har ett upptagningsområde som omfattar tio nordeuropeiska länder, med sammantaget 190 miljoner invånare, och är den enda hamnen i Sverige med kapacitet att ta emot de största oceangående containerfartygen. Det finns flera järnvägsterminaler i hamnområdet, bland annat Arken Kombiterminal.

Kommunikationer

Tre huvudstäder inom 50 mil
Under tjugo år i rad har Göteborgsregionen utsetts till Sveriges bästa logistikläge när branschtidningen Intelligent Logistik rankar Sveriges logistiklägen. Göteborgs exceptionella distributionsläget beror på närheten till Skandinaviens största containerhamn med import/export och inte minst ett starkt tågpendelnät. I Göteborg verkar näringslivets stora aktörer, här passerar årligen 150 miljoner ton varor och varje vecka anlöper över 100 fraktfartyg med gods från hela världen. Godskedjan stärks av Göteborg Landvetter Flygplats som erbjuder internationell flygfrakt. Terminaler och lager i nära anslutning till flygplatsen erbjuder den snabbaste omlastningen av gods i hela Europa.


Karta

Bilder på lokalen