Kontor, Gamlestadsvägen 2, Gamlestaden, Göteborg

  • 1 862 m²
  • 2025 Q1
  • 496 533 kr/mån


Lokaltyp Kontor
Total yta 1 862 m²
Adress Gamlestadsvägen 2
Område Gamlestaden
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 1733
Våning 5-6
Tillträde 2025 Q1
Objektsnummer 41954263
Hyra 496 533 kr/mån
3 200 kr/m²/år
Bifogade filer

Beskrivning

Beta-testa framtiden i Gamlestadens Fabriker.

Nu tar vi nya tag på platsen där Göteborg en gång föddes, för en ny tid där hållbarhet och cirkulärt tänkande är vägen framåt. På en plats för nytänkare och kreatörer. Utforskare och visionärer.

Nu släpper vi Utforskaren - det första nyproducerade kontoret i Gamlestadens Fabriker på över 100 år! Utforskaren är en spegling av Gamlestadens Fabrikers samlade komplexitet. Och en testbädd för nya idéer. Här ger vi plats för företag som vill växla upp och tänka nytt.

I Utforskaren erbjuder vi ett färdigt interiört koncept, som ger ett industriellt men samtidigt ombonat uttryck. De rena materialen får dominera. Svarta innertak och stora studiofönster sätter scenen och kan kompletteras med textilgolv som tydlig prägel på lokalen.

Omgivning

Gamlestaden är ett av kommunens fem tillväxtområden och är inne i en expansiv fas. Här reser sig nu Gamlestads torg upp ur den gamla buss- och spårvagnshållplatsen där kontor, världslitteraturhus och resecenter kommer blandas i en härlig mix. Den första etappen kommer stå klar i augusti 2018 och de närmaste åren kommer bostäder och hotell att etableras runt torget och vidare in i Gamlestaden.

Kommunikationer

På andra sidan Säveån ligger den nya kollektivtrafiksknutpunkten Gamlestads torg. Härifrån avgår spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11, bussarna 58, 78, 167 och 519 samt pendeltågen mellan Göteborg-Vänersborg och Göteborg-Ale.

Till Gamlestaden åker man smidigt med bil. Stadsdelen ligger i direkt anslutning till de stora lederna E45, E20 och E6.

Parkering

I Gamlestadens fabriker finns betalparkeringar och ett parkeringsgarage och på andra sidan Gamlestadsvägen finns stora parkeringsytor.

Service

I Gamlestaden finns ett rikt utbud där lunchrestaurangerna speglar den mångfald som bor här. Specifikt i fabriksområdet finns en salladsbar, vårdcentral och en vintagebutik med möbler från olika tidsepoker. På andra sidan Gamlestadsvägen ligger Kristinedals Träningscenter med både gym och simhall. Utmed Artellerigatan finns den närmaste mataffären där man också hittar ett större utbud av lunchrestauranger, Systembolag, frisörer, konditorier och caféer.

Övrigt

Närmaste Sunfleet-station finns i Gamlestadens fabriker.


Karta
Visa på kartan:


Bilder på lokalen